Маринковић: Очекујем доста бољу Звезду!

Кошаркаш Партизана Вања Маринковић рекао је да ће Црвена звезда победом у предстојећем дербију покушати да умањи тријумф његове екипе у Купу Радивоја Кораћа.

Кошарка 03.03.2019 | 13:00
Маринковић: Очекујем доста бољу Звезду!
Кошаркаш Партизана Вања Маринковић рекао је вечерас да верује да ће Црвена звезда победом у предстојећем дербију покушати да "умањи" тријумф његове екипе у Купу Радивоја Кораћа, али је истакао да ће се црно-бели потрудити да тако не буде.

"Доста је прошло (од финала Купа Радивоја Кораћа), прошло је 15-16 дана... Они ће сигурно да се труде да поправе утисак из финала. Мислим да смо спремни, да смо имали добар период иза нас. Верујем да су и они добро одрадили припрему тако да ће бити интересантно, поготово што играмо пред њиховим навијачима који нису подељени него су сви заједно", рекао је Маринковић новинарима у Београду.

"Мислим да ће бити сјајан меч", додао је.

Кошаркаши Партизана у недељу гостују Црвеној звезди у утакмици 20. кола АБА лиге.

"Очекујем доста бољу Звезду сигурно. Покушаће да покажу да финале Купа није било њихово право лице, а ми ћемо да наставимо да играмо као у Нишу", рекао је Маринковић и истакао да верује да је његова екипа доласком Огњена Јарамаза још боља.

Упитан шта је освајање Купа променило, Маринковић је навео да први трофеј у сезони доста значи, али да је његовој екипи главни циљ оно што следи.

"Нама је главни циљ ово што се игра за викенд, дерби и АБА лига. Они ће да се труде да наш Куп умање победом у недељу, а ми ћемо да се потрудимо да тако не буде", рекао је Маринковић.

Партизан је тренутно четврти на табели АБА лиге, а меч у недељу може много тога да реши када је у питању коначан пласман пред плеј-оф, односно парови у полуфиналу.

"Мислимо само о Звезди. У глави су и калкулације... То је сад најмање битно, битно је да се ми спремимо колико год можемо за недељу, да дамо све од себе", рекао је Маринковић.

Утакмица се игра у недељу од 18.00 у дворани "Александар Николић".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар