ИТА: Милан не умире у љепоти, али побјеђује!

"Росонери" су укњижили четврти узастопни тријумф и послије шест година на добром су путу да заиграју у Лиги шампиона.  Милан се баш презнојио, али је искочио испред Интера! Морао је и Донарума да спасава. . . ! Росонери преузели трећу позицију!

Фудбал 03.03.2019 | 09:15
ИТА: Милан не умире у љепоти, али побјеђује!
Сјајан низ у 2019. години је настављен, Милан је уписао још једну рецку и као награду добио скок на тереће место Серије А. Прескочен је градски ривал Интер, а Росонери у следећем колу на гостовању Кјеву имају лепу шансу да направе сјајну увертиру за градски дерби...

Нова жртва Гатузовог тима је био Сасуоло који је пружио жесток отпор. Коначних 1:0 на најбољи начин осликава дешавања на терену. Милан је заслужио таман толико - минималац.

Преко 60.000 душа се окупило вечерас на Сан Сиру што је доказ еуфорије која је у последње време заваладала међу Росонерима. Мирис Лиге шампиона и добар низ резултата су запалили Миланове навијаче који већ предуго чекају да се деси нешто добро.

Играчи су им узвратили још једном победом. Не баш лепом за око, али у овом тренутку су Росонерима најбитнији бодови јер после гостовања Кјеву и дербија са Интером креће јако тежак распоред.

Сасуоло је често у прошлости знао да буде кост у грлу Росонера. Уосталом Сасуоло је са клупе Милана „сменио“ Алегрија, Инзагија и Седорфа. Међутим, Гатузо има рецепт за Нероверде. У три меча има две победе и реми.

Мада му је вечерас било тешко. Ђиђо Донарума је спектакуларном интервенцијом подсле 20 минута игре спечио Филипа Ђуричића да постигне гол.

Милан је имао више лопту у ногама, стезао обруч и пробио госте после прекида. Чалханоглуова кифла из корнера је пала на петерац између Пјонтека, Мусакија и Сасуоловог дефанзивца Лироле. Чини се да ју је овај последњи убацио у сопствену мрежу...

Сасуоло је преко Боге имао две шансе за изједначење, да би Донарума у надокнади првог полувремена још једном спустио рампу Ђуричићу.

Имао је Ђуричић и у другом полувремену још један велики промашај, а потом је посао Милана драстично олакшан. Пјонтек је искористио кикс голмана Консиљија, претрчао га и пао чим је осетио контакт са Сасуоловим чуваром мреже. Контакт се десио испред шеснаестерца, тако да Милан није добио пенал, али Консиљи јесте искључен.

Чак и са играчем више је Сасуоло био ближи изједначењу, него Милан другом голу. Кеси је пропустио шансу да реши меч, а потом је Донарума још једном сјајном одбраном зауставио Матрија. И спасао Миланову победу...

Милан не игра лепршаво ни лијепо за око, али је у суботу увече наставио серију одличних резултата и на добром је путу да се послије шест година паузе врати у Лигу шампиона!

Након позитивне "нуле" у Купу Италије против Лација у Риму, која тиму Ђенара Гатуза даје добре шансе да стигне до финала, Милан је забиљежио нову, 13. побједу, ове сезоне искористивши тиме кикс Интера на Сардинији послије скоро шест година да прескочи градског ривала на трећем мјесту табеле Серије А.

МИЛАН - САСУОЛО 1:0 (1:0)

Сасуоло се храбро поставио на "Сан Сиру" и био опаснији од домаћина, али због добре одбране Ђанлуиђија Донаруме у 21. минуту односно слабог ударца српског репрезентативца Филипа Ђуричића није стекао предност.

"Росонери" су повели у 35. минуту након корнера и гужве у петерцу, гдје је неспретно реаговао дефанзивац Сасуола Пол Лирола и ћушнуо лопту у властиту мрежу иако је "на прву" дјеловало да је то учинио ас Милана Матео Мусакио - 1:0.

Гости са "Мепеи" стадиона су до полувремена успјели да затресу мрежу Милана послије контранапада који је мајсторски завршио Џереми Бога, али је погодак оправдано поништен јер се везиста из Обале Слоноваче налазио у недозвољеној позицији.

Седмоструки првак "старог континента" посљедњи пут је играо у европској елити у сезони 2013/14, када је у осмини финала Лиге шампиона елиминисан од Атлетико Мадрида.
Један од кључних детаља меча у Милану, који је трасирао пут домаћину да освоји сва три бода, догодио се у 65. минуту кад је погријешио голман гостију Андреа Консиљи и зарадио директан црвени картон!

Беспотребно је Консиљи истрчао изван казненог простора и руком срушио Кшиштофа Пјонтека у изгледној прилици, па је судија Паоло Валери чак и након прегледаног снимка (ВАР) показао пут у свлачионицу.

С десеторицом у пољу, Сасуоло није могао да избјегне девети овосезонски пораз...

Јако узбудљиво је било у суботу поподне на стадиону "Карло Кастељани", гдје је Парма три пута водила, да би домаћи Емполи у судијској надокнади ипак стигао до бода - 3:3 (1:2).

Гол у 91. минуту за реми постигао је Аргентинац Матијас Силвестре на асистенцију репрезентативца Босне и Херцеговине Радета Крунића.

Серија А, 26. коло

Емполи - Парма 3:3 (1:2)
/Дел Орко 19, Капуто 59 пен, Силвестре 90+1 - Жервињо 13, Ригони 45+1, Алвеш 82/

Милан - Сасуоло 1:0 (1:0)
/Лирола 35 аутогол/

Лацио - Рома 3:0 (1:0)
/Каиседо 12, Имобиле 72 пен/

Недјеља

Торино - Кјево (12.30)

Од 15.00

Ђенова - Фрозиноне

СПАЛ - Сампдорија

Удинезе - Болоња

Аталанта - Фиорентина (18.00)

Наполи - Јувентус (20.30)

Играно у петак:

Каљари - Интер 2:1 (2:1)
/Ћепители 30, Паволети 43 - Мартинез 37/

ТАБЕЛА: Јувентус 69, Наполи 56, Милан (+1) 48, Интер (+1) 47, Рома (+1) 44, Лацио 51, Аталанта 38, Торино 38, Фиорентина 36, Сампдорија 36, Сасуоло (+1) 31, Парма (+1) 30, Ђенова 29, Каљари (+1) 27, СПАЛ 23, Удинезе (-2) 22, Емполи (+1) 22, Болоња 18, Фрозиноне 16, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар