Стотка Федерера!

Федерер краљ Дубаија, освојио стоту титулу у каријери! Швајцарац Роџер Федерер по осми пут је освојио трофеј на турниру у Дубаију. У финалу је био бољи од Стефаноса Циципаса из Грчке, 6:4, 6:4.  Швајцарски тенисер је у историји од ове суботе и сусрета у Дубаију.

Тенис 02.03.2019 | 22:50
Стотка Федерера!
Уједно, ово је Роџеру јубиларни, стоти АТП трофеј у каријери, који је чекао још од јесенас и освајања титуле на турниру у Базелу. Он се тако осветио Грку за пораз у осмини финала Аустралијан опена.

Меч је почео брејком швајцарског тенисера. Федерер, који је очигледно научио лекцију из Мелбурна, од првог поена је кренуо агресивно, без намере да дозволи противнику да он диктира темпо игре. 

И то му се и исплатило. Одмах је успео да поведе, а потом и да потврди брејк. 

Сигурно је држао предност све до 5:4, када је требало да сервира за сет. После 40:0, неочекивано је пропустио три сет лопте, потом је дао прилику Циципасу да врати брејк и то два пута, али се извукао и добио први сет са 6:4 после 37 минута игре. 

У другом сету, Циципас је заиграо нешто боље, барем није дозволио противнику да дође до брејка у раној фази сета. 

Држао се добро у првих осам гемова, а онда је на 4:4 направио две лаке грешке и Федерер је стигао до 5:4 и брејка. 

Остало му је само да одсервира за победу што је и урадио у гему без изгубљеног поена. 

"Одушевљен сам. Сјајно је што сам осми пут славио овде и што ми је то донело стоту титулу у синглу. Тешки су били услови и противник. За Стефаноса је било јако тешко да освоји пехар у Марсеју и потом дође овде да игра. Не знам да ли је Стефанос био рођен када сам први пут славио овде. Привилегија је играти против будућих шампиона јер ћу их једног дана ја гледати преко ТВ-а. Било је сјајно играти и са Питом Сампрасом и Агасијем. Сигуран сам да ће Стефанос имати лепу каријеру. Тенис је у добрим рукама без обзира будм ли ја играо или не", рекао је Федерер по освајању трофеја. 

Стотка!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер освојио је ове суботе чак 100. АТП титулу у каријери, пошто је тријумфовао на турниру у Дубаију, победом против грчког тенисера Стефаноса Циципаса после два сета, 6:4, 6:4.

Федерер је осму титулу у Дубаију освојио после 69 минута, те се тако реванширао Циципасу за елиминацију на овогодишњем Аустралијен опену.

"Федекс" је контролисао меч, у оба сета направио је по један брејк, што му је било довољно за јубиларну 100. титулу у синглу.

Федерер је други на вечној листи по броју освојених титула, иза Џимија Конорса који има 109.

Извор: Б92/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар