Хет-трик Хаскића, историја Радничког и дебакл Напретка!

Ефикасни центарфор постигао три гола против Радника и донео клубу са "Чаира" седму узастопну победу. Хет-трик Хаскића, Војводина поражена на "крову"! Фудбалери Радничког из Ниша победили су пред домаћом публиком Радник са 4:1, у 24. колу Суперлиге Србије.  Захуктава се трка за најбољег стрелца Суперлиге, Хаскић хет-триком до пол позиције, сензација у Врању.  Мало изненађење и у Новом Саду, Чука славила у Суботици.

Фудбал 02.03.2019 | 22:30
Хет-трик Хаскића, историја Радничког и дебакл Напретка!
Изабраници Ненада Лалатовића остварили су нови тријумф, укупно 18. ове сезоне у домаћем такмичењу.

Стрелци за клуб из Ниша били су Хаскић у осмом, 30, 43. минуту, односно Ђорђевић у 63. Једини погодак за госте постигао је Миловановић у трећем.

После 24 одиграна меча Раднички има 59 бодова и други је на табели, док је Радник осми са 29. 

Фудбалери Вождовца победили су минималним резултатом Војводину (1:0). 

Једини стрелац за домаћи састав био је Микић у 88. минуту. Вождовац се приближио плеј-оф и заостају само четири бода, док је Војводина на бод. 

Победе у 24. колу још су остварили Динамо Врање, Пролетер и Чукарички.

Памтиће у Радничком ову суботу, као један од лепших датума у клупској историји.

Екипа Ненада Лалатовића рутински је савладала госте из Сурдулице и први пут у најјачем домаћем рангу "везала" седам тријумфа нишког клуба.

Раднички - Радник Сурдулица 4:1 (3:1)

Центарфор домаћих Нермин Хаскић обележио је овај тријумф домаћих и погоцима у 8, 30. и 43. минуту учврстио се на првом месту листе стрелаца са 16 голова, испред Партизановог нападача Рикарда (13) и крилног офанзивца Црвене звезде Алексе Вукановића (12).

Додуше, екипа Милана Милановића повела је овог поподнева на "Чаиру", голом Милоша Миловановића у 3. минуту, али је то вођство Сурдуличана трајало веома кратко.

Коначних 4:1 у наставку је "оверио" дефанзивац Радничког Стефан Ђорђевић, чиме је његов тим дефинитивно продужио серију утакмица без пораза на чак 25 мечева у низу. Уједно, Нишлије су уочи "вечитог дербија" пришле Црвеној звезди на шест бодова и одмакле Партизану девет.

Док је на "Чаиру" фаворит победио без великих проблема, у Сурдулици је виђено једно од највећих изненађења сезоне:

Динамо Врање - Напредак 4:0 (1:0)

"Дављеник" из Врања декласирао је Крушевљане и најбољом игром у такмичарској 2018/19 изједначио се са Земуном на претпоследњем месту табеле. Головима Николе Поповића, двоструког стрелца Жељка Димитрова и Млађана Стевановића, Динамо је освојио седми од потенцијалних девет бодова овог фудбалског "пролећа", док је Напредак остао без тријумфа и у трећем узастопном мечу.

Алекса Вукановић је решио да добре игре у Крушевцу наплати на Топчидерском брду, па макар и уз бар привремено жртвовање минтуаже, Нермин Хаскић је то умео да искористи и сада је први стрелац Суперлиге, приде напумпан самопоуздањем после хет-трика у убедљивој победи Радничког над Радником у дербију југа у Нишу – 4:1 у 24. колу првенства Србије.

Џаба Сурдуличанима што су “на препад“ први стигли до гола на Чаиру већ у трећем минуту, Хаскићсе у наставку разгоропадио и до краја полувремена три пута тресао мрежу Радниковог репрезентативног голмана Николе Васиљевића, па је постало јасно да бодови остају на Чаиру. Стефан Ђорђевић је у наставку само потврдио разлику у квалитету, па и жељу Нишлија да Партизану не предају друго место на табели.

После 159. вечитог дербија чак осам бодова предности за Раднички у односу на Партизан. Нико се томе није надао пред почетак сезоне, али Раднички је везао већ седам победа, а у последњих 11 кола испустио је - веровали или не - само два бода.

За неверицу и резултат из Врања у којем је Динамо уз два гола некадашњег нападача пиротског Радничког Жељка Димитрова савладао Напредак са 4:0 и демонстрирао да није током зимске паузе без основа најављивао многу бољу игру на пролеће. Такође је још једном подвукао утисак да се Напредак једноставно урушио после одлазака Вукановића и Милоша Вулића у Црвену звезду. Није то исти тим о чему сведочи и само једна бод из прва три пролећна кола.

Динамо са друге стране има већ седам. За првих седам у дебитантском наступу у елити требало му је чак 12 кола. У наредних 10 узео је још један, а онда креће необјашњива ренесанса у Врању.

Мало изненађење и у Новом Саду, пошто су врло добри Стефан Чоловић и Немања Човић повукли Пролетер до победе од 2:0 против Младости. Тим из Слане Баре додуше још не можемо да упишемо на списак сигурних учесника плеј-офа, али зато можемо да прецртамо низ непобедивости Лучанаца, који је трајао још од 24. новембра.

На руку Лучанцима није ишао ни резултат из Суботице где је Чукарички савладао Спартак са 2:1. Стрелци су били Огњен Мудрински и Самјуел Овусу, док је утешни погодак за Суботичане потписап Дејан Ђенић. Ваља истаћи да је ово био јубиларни, 10. гол Мудринског ове сезоне, иако га је шеф струке Брђана Симо Крунић током јесени дуго користио као џокера са клупе. Натерао га је ипак Мудрински да прихвати да нема бољег у тиму, па сада Огњеново име стоји уз оно Ел Фардуа Бена.

Ефикаснији су само Рикардо Гомеш (12 голова), Вукановић (13) и Хаскић (16).

На крају, минималац Вождовца против Војводине на крову тржног центра. Теренску иницијативу домаћих је у заслужену победу претворио искусни Никола Микић голом у 88. минуту утакмице, па је Војводина остала на пролећној нули. И кад је број освојених бодова у питању. И кад је реч о броју постигнутих голова. Никако да на Карађорђу изроне из кризе.

Резултати 24. кола

Динамо Врање - Напредак 4:0 (1:0)
/Поповић 40', Димитров 51', 74', Стевановић 85'/

Вождовац - Војводина 1:0 (0:0)
/Микић 88'/

Пролетер - Младост 2:0 (1:0)
/Чоловић 19', Човић 48'/

Раднички - Радник 4:1 (3:1)
/Хаскић 8', 30', 43', Ђорђевић 63' - Миловановић 3'/

Спартак - Чукарички 1:2 (0:2)
/Ђенић 86' - Мудрински 26', Овусу 43'/

Црвена звезда - Партизан 1:1 (0:1)
/Павков 74 - Николић 37/

у недељу

ОФК Бачка - Земун 15.00

Табела: Црвена звезда 66, Раднички 59, Партизан 51, Чукарички 45, Младост 39, Напредак 34, Пролетер 32, Радник 29, Војводина 28, Вождовац 25, Мачва 24, Спартак 20, Рад 19, ОФК Бачка (-1) 18, Динамо 17, Земун (-1) 17 бодова.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар