Лажни пилот ''пао'' након 20 година

Пилот који је више од 20 година без дозволе управљао авионима, откривен је тек недавно када је пролазећи кроз швајцарски ваздушни простор извео неке неуобичајене маневре.

Свијет 02.03.2019 | 20:41
Лажни пилот ''пао'' након 20 година
Како пише британски "Мирор", Вилијем Чендлер је током целе своје каријере летио са лажним исправама све док му јужноафричка авиокомпанија није одузела пилотску лиценцу.

Према писању јужноафричког медија "Мејл Гардијан", компанија САА открила је лажне папире док је истраживала инцидент који се у новембру прошле године догодио када је авион на лету СА206 из Јужне Африке до Франкфурта пролазио кроз швајцарски ваздушни простор.

Испоставило се да је Чендлер, копилот на лету, тада управљао авионом који је неколико пута чудно скренуо.

"Нико те маневре није разумио. Кад су слетјели одмах су написали извјештај. Наводно су ти маневри изазвали и проблеме на самом авиону", рекао је извор упознат са ситуацијом додајући да је компанија покренула истрагу.

Чендлер је иначе одбио унапређење у капетана јер би то значило да поново мора да полаже летачки испит.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Странац

02.03.2019 22:26

Па шта, човјек читав живот ради као стоматолог а има завршену школу за месара. Зашто није пао??? Зато што је код нас могуће пререгистровати се у ПЗУ - приватну здравствену установу са лажираним папирима.

ОДГОВОРИТЕ