Црвена звезда - Партизан, то се не гугла!

"Знам пуно и овом клубу и о српској кошарци. То није нешто што се гугла", рекао је Американац, који ће дебитовати у црвено-белом дресу управо у "вечитом дербију".

Кошарка 02.03.2019 | 20:15
Црвена звезда - Партизан, то се не гугла!
У недељу у 18 часова у "закључаној" Дворани "Александар Николић" трећи пут ове сезоне састаће се Црвена звезда и Партизан.

Први пут "вечити" ће одмерити снаге пред звездашима, који ће у целости испунити трибине "Пионира" и свакако гласно бодрити екипу тренера Милана Томића у дербију 20. кола АБА лиге који би, после недавног финала Купа Радивоја Кораћа у Нишу, могао да буде и својеврсна најава окршаја два београдска великана и у полуфиналу плеј-офа.

Пре тога, црвено и црно-бели мораће да "се измере" у лигашком реваншу меча 9. кола одиграног 24. новембра у ком је Томићев тим био бољи пред 6.500 партизановаца - 71:77.

Момци тренера Андрее Тринкјерија узвратили су 17. фебруара у "Чаиру", када су у драматичној завршници финала Купа били спретнији, вештији и срећнији - 74:76, а та завршница само је подгрејала иначе вруће ривалства два престоничка клуба.

Од последњих 20 сусрета одиграним пред Звездиним навијачима, однос је 15-5 у корист домаћина, што би требало да значи да су црвено-бели фаворити пред нови "вечити дерби" уз директан пренос на ТВ Аренаспорт, али... Мало ко ће на Малом Калемегдану и у Хумској било када прихватити улогу фаворита у овом ривалитету.

О томе знам доста, играо сам овде више пута, неке утакмице сам добијао неке губио, али увек је атмосфера била сјајна, бучна, често не можете да комуницирате са саиграчима, атмосфера је увек позитивно наелектрисана. Драго ми је да сам овде, да сам део Црвене звезде, српске кошарке и да имам прилику да се борим за титуле’’, закључио је Риверс који је у петак прославио 32. рођендан и од клуба добио рођенданску торту.

"Требало би да уђемо у утакмицу без икаквих размишљања да ли ћемо победити или не. Важно је да уђемо чврсто у утакмицу и искористимо енергију коју ће нам дати наши навијачи. Дерби је таква утакмица да је увек узбудљиво и неизвесно, али навијачи су наш шести играч и то треба да искористимо као додатно мотивацију", рекао је нови плејмејкер шампиона, Кејси Риверс. 

Он ће у исто време дебитовати за Црвену звезду и дебитовати у мечевима са Партизаном, што ће - каже - бити само додатни мотив за њега.

"Знам шта навијачи очекују од мене, али и ја имам висока и велика очекивања за себе. Најважније је да дате све од себе, то је доња граница. Некада је добро  некада не у односу на ваша очекивања, али када дајете све од себе навијачи то свуда препознају и цене", истакао је Риверс и додао:

"Дошао сам у Београд у доброј форми, осећам се одлично, и физички и психички, осећам се најбоље у последњих неколико година и очекујем најбоље за све нас".

Тренер Томић мораће упоредо да уклапа Риверса и води борбу са колегом Тринкјеријем.

"Дерби је као што сам увек говорио специфична утакмица, утакмица о којој се прича данима пре него што почне. Ми знамо који је наш циљ у овом мечу, знамо колико је ова утакмица важна и за наше навијаче и за нас", рекао је Томић за клупски сајт.

Црвена звезда има скор 18-1, Цедевита 14-5, Будућност 13, Партизан 13-6.

"Код нас нема калкулација, ни 0,0000 посто. Први смо на табели, обезбедили смо предност домаћег терена пред плеј-оф, за то смо се борили од октобра, али ћемо се борити на овој утакмици као ништа нисмо осигурали или обезбедили", рекао је Томић и додао да његов састав мора да одигра "борбено, чврсто, али са пуно памети, у оба правца".

"Имаћемо халу у којој ће бити наши навијачи и желимо да искористимо ту огромну енергију са трибина, али морамо да је искористимо паметно и да будемо концентрисани на ствари које смо се договорили пре утакмице", рекао је Томић.

Он је навео и да је црвено-белима пријала пауза, као и да ће бити комплетни. 

"Ту је и Риверс који се добро уклопио у хемију екипе. На добром смо путу да спремни дочекамо недељни дерби меч", рекао је тренер црвено-белих.

Закључак МУП, као и свих безбедносних структура које су укључене у оргаизацију ове утакмице, био је да улазнице не иду у слободну продају па је тако црно-белима припало 12 карата за званична лица клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар