Ђере добио специјалну позивницу за Индијан Велс!

Још једно признање за нову звезду српског и светског тениса.  Томи Хас "частио" Ђереа специјалном позивницом! Српски тенисер Ласло Ђере добио је специјалну позивницу за учешће на Мастерсу у Индијан Велсу.

Тенис 03.03.2019 | 20:40
Ђере добио специјалну позивницу за Индијан Велс!
Прва АТП титула, пласман у Топ 30 и коначан пробој у врх светског тениса који по квалитету одавно заслужује гурнули су Ласла Ђереа у први план и то у светским оквирима.

Пола планете је брујало претходног викенда када је пехар у Рио де Жанеиру посветио покојним родитељима, а скок до 37. позиције на светској лествици обезбедио му је ново признање. Наиме, наш Дејвис куп репрезентативац је уз три Американца Рајлија Опелку, Доналда Јанга и  Џереда Доналдсона, те Канађанина којег је савладао у финалу Рио де Жанеира и у четвртфиналу Сао Паола, Феликса Оже-Алијасима, добио специјалну позивницу за главни жреб једног од најпрестижнијих турнира у свету белог спорта, чувени мастерс у Индијан Велсу који почиње седмог марта. Ас из Сенте је прошле године застао у првом колу првог мастерса сезоне,а ове пут уз њега у пустињи Калифорније претстављаће нас још Новак Ђоковић и највероватније Душан Лајовић.

Вајлд карте за женски део такмичења додељене су Аманди Анасимовој, Тејлор Таунсенд, Сашији Викерти, Џенифер Брејди, Десики Пегули и Бјанки Андреску.

Ђере ће се директно пласирати у главни жреб турнира, пошто је од стране турнира у америчкој пустињи, турнира којег је директор легендарни Томи Хас, одлучено да Србин добије такозвани "вајлдкард".

Поред Ђереа, позив на Индијан Велс добили су и Канађанин Феликс Оже-Алијасим, Американац Рајли Опелка, као и његови сународници Доналд Јанг и Џеред Доналдсон.

У женском делу турнира специјалне позивнице добиле су домаће тенисерке Аманда Анисимова, Сашија Викери, Џенифер Брејди, Тејлор Таунсенд, Џесика Пегула и Медисон Бренгл, али и Канађанка Бјанка Андреску. 

Поред Ђереа, Србија ће у мушком делу жреба имати првог фаворита турнира Новака Ђоковића, као и Душана Лајовића. Јанко Типсаревић чека још шест одустајања како би "упао" у прво коло путем заштићеног ренкинга, док ће свој пут у Калифорнији преко квалификација тражити Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић. 

Мастерс 1000 у Индијан Велсу, који је познат и као "пети Гренд слем сезоне", одржава се од 7. до 17. марта ове године.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар