Сао Пауло: Ђере је незаустављив!

Осма победа заредом и ново полуфинале! Српски тенисер, Ласло Ђере, пласирао се у полуфинале турнира у Сао Паулу победом над Канађанином, Феликсом Оже-Алијасимом.  Ласло не зна шта је умор: Следећи је Аргентинац! У "репризи" финала Рио де Жанеира од прошле недеље, Ђереу је за победу над младим Канађанином било потребно више енергије, времена и поена, али је забележио осму узастопну победу и изборио полуфинале.  Ласло поново бољи од Оже-Алијасима и на прагу Топ 30! Наш тенисер у полуфиналу АТП турнира у Сао Паулу где га чека Гвидо Пеља.

Тенис 02.03.2019 | 13:00
Сао Пауло: Ђере је незаустављив!
Ђере је савладао Оже-Алијасима после три одиграна сета (6:2, 3:6, 6:3) и пласирао се у друго узастопно полуфинале, после оног у Рио де Жанеиру прошле недеље.

Србин је победио истог противника којег је савладао у финалу поменутог турнира у Рију, где је Ђере освојио прву титулу у каријери и постао први српски тенисер после Новака Ђоковића са титулом турнира из серије 500. 

Ласло је одиграо фантастичан први сет, али је пао у другом. Није искористио две везане шансе на старту другог дела игре, па је Оже-Алијасим то искористио како би направио први брејк у мечу. 

Ђере до краја сета није имао прилику да се врати у исти, али је "ушао" у сервис и добро отворио трећи. Канађанин није дао свој сервис, све до шестог гема одлучујућег сета. Српски тенисер је тада одузео сервис ривалу, потврдио брејк, а затим искористио трећу меч лопту и пласирао се у полуфинале. 

Он ће се у полуфиналном дуелу састати са Аргентинцем Гвидом Пељом, који је био бољи од сународника Марка Трунхелитија са 6:0, 6:3. Њих двојица су се до сада састали двапут, на Челенџерима – Пеља је славио у Хеилброну са 2-0 2017. године, а Ђере истим резултатом у Простејву прошле године. 

Прво полуфинале турнира у Сао Паулу играју Норвежанин Каспер Руд и Чилеанац Кристијан Гарин у суботу од 16.30, док се Србин и Аргентинац састају око два сата касније. 

Турнир у Сао Паулу игра се за 250 АТП бодова, а победнику ће припасти чек на 94.000 долара.



Шљаку Рио де Жанеира заменили су оном у Сао Паулу, али је исход остао исти.

Додуше, Ласлу Ђереу био је потребан сет више да други пут у шест дана савлада Фелиса Оже-Аљасима и после титуле у једном, пласира се у полуфинале у другом бразилском велеграду.

У финалу Рија је 18-годишњег Канађанина победио резултатом 6:3, 7:5, у ноћи између петка и суботе у четвртфиналу Сао Паула било је 6:2, 3:6, 6:3.

Меч је трајао сат и шест минута, што значи да је борац из Сенте у три кола турнира Серије 250 на терену провео преко седам сати, јер се пре тога са (2) Маликом Џазиријем - 6:3, 3:6, 7:6 (7:2) и Андреом Ђанезијем - 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, борио по два и по сата.

Ништа одморнији у реваншу није био Канађанин, који је за разлику од нашег тенисера одиграо свих пет мечева у Рио де Жанеиру и потом ове недеље уложио много енергије и напора да избаци троструког шампиона (5) Пабла Куеваса за два сата и пет, односно Алберта Рамоса Вињоласа за два сата и 11 минута. На путу ка финалу Рија, Ђере није морао да игра полуфинале са Аљазом Беденеом, који се повукао због повреде.

Да ли ће умор бити фактор у полуфиналу, нарочито због тога што је Ђере у претходној недељи нанизао четири победе у Рио де Жанеиру и уз Оже-Аљасима последњи стигао у Сао Пауло, сазнаћемо данас у 18.30 када буде почела друга борба за финале између нашег "другог рекета" и (3) Гвида Пеље.

Аргентинац, 48. на АТП листи, без проблема је елиминисао земљака Марка Труњелитија у свом мечу четвртфинала, било је 6:0, 6:3 за сат и 22 минута игре, а треба рећи да је Пеља и прво коло прошао релативно лако и брзо, победом од 6:2, 6:4 над Робертом Карваљесом Баеном.

Тај меч је трајао сат и 15 минута.

Пеља је у Рију испао на старту поразом од (1) Жоао Соузе, тако да је имао читаву седмицу да се припреми за почетак Сао Паула.

Ђере и Пеља састајали су се два пута до сада, Аргентинац је победио 2017. у Хајлброну, а Ђере 2018. у Просетјову. Реч је о немачком и чешком челенџер турниру.

У првом полуфиналу од 16.30 састаће се Каспер Рад из Норвешке (108. АТП) и Кристијан Гарин из Чилеа (92. АТП).

Шампион Сао Паула, где титулу из 2018. није бранио Фабио Фоњини, припашће 94.830 долара и 250 бодова, финалисти 51.280 долара и 150 бодова, а полуфиналистима 28.320 долара и 80 бодова.

Резултати четвртфинала:

петак

Каспер Рад - Уго Делиен 6:1, 6:1
(4) Леонардо Мајер - Кристијан Гарин 6:4, 4:6, 4:6

(3) Гвидо Пеља - Марко Труњелити 6:0, 6:3
Фелис Оже-Аљасим - Ласло Ђере 2:6, 6:3, 3:6

Парови полуфинала:

субота

Каспер Рад - Кристијан Гарин 16.30
(3) Гвидо Пеља - Ласло Ђере 18.30

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар