Чаба Дер ухапшен у Чешкој

Чаба Дер (39) плаћеник из Чантавира, осумњичен да је у београдском насељу Баново брдо убио Небојшу Марковића, ухапшен је у Чешкој.

 

Србија 02.03.2019 | 08:52
Чаба Дер ухапшен у Чешкој
На основу међународне потернице синоћ је у Прагу ухапшен Д. Ч. (1980) који се сумњичи да је 5. јануара ове године на Бановом брду убио тридесетседмогодишњег мушкарца.

Република Србија ће затражити екстрадицију осумњиченог Д. Ч. како би, за кривично дело за које се сумњичи, био процесуиран у нашој земљи.

За осумњиченим Д. Ч. је више држава расписало међународне потернице и европске налоге за хапшење.

Дер Чаба је Србин са највише црвених потерница. Он је за пет месеци убио три особе, а за њим су трагале полиције из Србије, Мађарске и Холандије.

 Он је прошлог јуна у једном италијанском ресторану у Холандији ликвидирао Хрвата Ивана Сердарушића (62), контроверзног бизнисмена који је учествовао у шверцу 100 килограма кокаина. У јавност је изашао снимак камера за видео надзор на којима се види како Чаба улази у ресторан и Сердарушићу из пиштоља са пригушивачем пуца у главу наочиглед бројних гостију.

Холандски медији убијеног Сердарушића повезали су са локалним криминалним групама, уз напомену да није био високо рангиран у амстердамском подземљу, али се веровало да је његова ликвидација повезана са сумњивим пословима.

За Дером је и мађарска полиција расписала потерницу јер га сумњиче за ликвидацију бизнисмена Ласва В. 20. септембра прошле године у Будимпешти, непуна два месеца након убиства у Амстердаму. Он је бизнисмена убио на паркингу у Будимпешти тако што га је приморао да клекне и пуцао му у главу.



Плаћеник је 5. јануару на Бановом брду убио Небојшу Марковића и идентификован је на основу снимка камера.

Марковић није био повезиван са било каквим криминалним радњама, нити је имао досије у полицији, због чега се сматра да је Чаба убио погрешног човека, те да је права мета био Александар Ш. који живи у истој згради као и Марковић.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кад би дошо

02.03.2019 08:00

Пошаљи те га Кои дан нека буде гост Милорада Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.03.2019 08:30

Лоцирајте ову гњиду и у затвор са њим. Позивом на ликвидацију Баје је позив на ликвидацију дрзаве.

Name

куку нама са нама

02.03.2019 08:49

И треба је ликвидирати Боки,да и ти видис тезину ланаца обицног цовјека,а ову гњиду треба убити.а не изруцити

Name

ПЕТРОС

02.03.2019 08:50

Коментар господина који се огласио под насловом "Кад би досо"је за сваку осуду и у најмању руку треба га испитати ста је хтјео да поруци својим коментаром .

Name

Дадо

02.03.2019 09:50

Ста год хтио реци овај први мало су ми цудни путеви овог криминалца. Рецено је да се крије на Косову и БиХ. Да је цлан групе оног кељмендија кога повезују са овим насим, а онда се појаве пелене из Албаније и све постане сумњиво. Највисе хапсење у Цеској, а зна се колико некретнина имају господа из насе власти у Прагу. Тако да би овај први коментар повезао са другим стварима, а то су да ли је дотицни по задатку требао доци у БЛ? Е то треба истразити и треба га под хитно испитати. Такодје гдје је боравио у Цеској и ко су власници објекта. То су права питања.