Како је Јуве плаћао менаџере?

Људи који су довели Емреа Џана за „џ“ узели 15. 860. 000 евра! Окористио се и суперагент, као и заступници Пјанића и Бонучија. . .

Фудбал 05.03.2019 | 22:30
Како је Јуве плаћао менаџере?
Профилисао се Јувентус, посебно за времен директорског мандата Бепеа мароте, као клуб способсан да у Торино приволи неке од звезда светског фудбала за џабе, лане је потпуно променио политику  кад је довео једног од најбољих играча света Кристијана Роналда, а сад су се у јавности појавиле цифре које је Стара дама плаћала менаџерима само да би неки од фудбалера, било са или без обештећења потписали за њу.

Укупно чак 37.000.000 евра потрошио је првак Италије само у лето 2018, а највећи део тог новца отишао је у руке менаџера Емреа Џана. Мада је у књигама заведено да је немачки репрезентативац стгао као слободан играч, пошто му је истекао уговор са Ливерпулом, Јуве је и то задовољство морао да плати. Тачно 15.860.000 евра колико је отишло на рачун агената који је „посаветовао“ Џана да се пресели у Серији А. Дакле, није у питању један менаџер, већ више њих.

Мало мање инкасирао је Жорж Мендеш, чувени суперагент, све захваљујући чињеници да је одлучујуће утицао на потпис Кристијана Роналда. Тачно 11.500.000 евра. Затим, податак да је Миралем Пјанићпродужио уговор до јуна 2023. коштао је клуб 2.220.000 евра према заступницима репрезентативца Босне и Херцеговине, док је повратак Леонарда Бонучија из Милана вреднован комисијом од 200.000 евра његовом агенту. А ту су још неки мало мање битни играчи.

Мада, Италијани објашњавају да се у многим случајевима ове комисије исплаћују тако што се новац распореди на више година уговора одређеног играча и исплаћује му се кроз плате, а он даље прослеђује заступницима.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар