Крајиновић наставио да тоне и испао из Топ 100!

Филип Крајиновић, српски тенисер, наставио је са падом на АТП ранг листи, па ће се од наредне недеље наћи изван најбољих 100 тенисера планете.

Тенис 02.03.2019 | 17:15
Крајиновић наставио да тоне и испао из Топ 100!
Крајиновић је поражен од тенисера из Тајвана Џејсона Џанга са 2-0 (7:5, 6:3) у осмини финала челенџера у Индијан Велсу, те изгубио велики број бодова с обзиром да је ове недеље бранио полуфинале Дубаија, турнира из Серије 500.

Филип је против Џанга пропустио доста прилика, предност брејка у првом, а брејк лопте за повратак у меч у другом сету, и на крају, може се закључити, заслужено испао са "загревања" за Мастерс на истом месту.

Овим поразом и губитком нових бодова, према уживо АТП листи, Крајиновић ће се од понедељка наћи на 113. позицији на свету. Његов најбољи ренкинг био је 23. априла прошле године, када је заузимао 26. позицију на планети, после фантастичног издања на Мастерсу у Паризу 2017 и добрих партија на наредним турнирима.

Српски тенисер није лоше започео ову годину – прошао је у треће коло Аустралијан опена, донео две победе Србији у Дејвис купу, победио Гофана и имао Бердиха у "шаци" у Монпељеу, али и изгубио три од последња четири меча.

Крајиновићев наредни турнир је Мастерс у Индијан Велсу, на којем брани друго коло, у којем је прошле године поражен од финалисте Роџера Федерера.

Филип је од финала у Берсију 2017. па до сада променио два тренера (Петра Поповића и Томаса Јохансона), а тренутно је без иједног.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар