Због отмице деде 10 година

 Бранислав Матић (37) осуђен је на 10 година година затвора због отмице Милосава Радисављевића (81), деде Јелене Ђоковић, објавили су београдски медији.

Србија 01.03.2019 | 14:43
Због отмице деде 10 година
Пресуда је донета пред Вишим судом у Ваљеву, а другооптужени Драган Јеринић ослобођен је оптужби.

Матић и Јеринић су оптужени да су отели Радисављевића, везали га за бандеру у њиви и телефоном тражили откуп од фамилије супруге тенисера Новака Ђоковића. 

Радисављевић је пронађен у кукурузишту везан лисицима за бетонску бандеру одакле је дозивао у помоћ, а пронашао га је директор Комуналног предузећа Владимир Стајић. 

Отмичар је тражио милион евра за откуп, а идеју да отме деду Ђоковићеве супруге добио је током издржавања претходне казне од пет година затвора због разбојништва. Матић је у затвору гледао једну емисију у којој је гостовала Јелена Ђоковић и која је, између осталог, причала о свом деди. 

Радосављевић је испричао полицији да су у његову кућу ушла двојица маскираних разбојника који су му из новчаника узели око 26.000 динара и мобилни телефон, а затим га извели из куће и везали за далековод који се налази у близини. 

Матић је од раније познат истражним органима, а осуђиван је на укупно 14 година затвора због разбојништва, тешких крађа и недозовљеног поседовања оружја. Отмица се догодила у јулу прошле године у Љигу.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

01.03.2019 14:44

Ја враголан ки мој деда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мин

01.03.2019 15:14

За ово дјело мин. 20 год.. Да се зна ста цека оног сто се одлуци на овако несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пара врти гдје бургија неце

02.03.2019 12:40

То су паре Дјоковицке одрадиле..за убиства добију мање...јебо ти и њихово и насе судство и правду

ОДГОВОРИТЕ