Ракочевић: Сви се надамо да ће Јокић играти на СП!

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије, Игор Ракочевић, сматра да ће "Орлови" бити фаворити за медаље на Светском првенству, уколико буду комплетни.

Кошарка 04.03.2019 | 13:30
Ракочевић: Сви се надамо да ће Јокић играти на СП!
Србија је тек у последњем мечу квалификација изборила наступ на Мундобаскету, а мучење је умногоме условило неиграње носилаца игре због подударања ФИБА "прозора" са мечевима у НБА лиги и Евролиги.

"Није било страха јер смо сви у Савезу, селектор Александар Ђорђевић и играчи веровали да ћемо на Светско првенство. Знали смо колико имамо квалитета, посебно јер се последња утакмица играла код нас. Све је прошло како треба", рекао је Ракочевић за "Независне новине". 

За разлику од квалификација, на СП у Кини се очекује да Ђорђевић има на располагању све најбоље српске кошаркаше: Богдана Богдановића, Немању Бјелицу, Бобана Марјановића, Милоша Теодосића, Николу Калинића, Немању Недовића, Стефан Јовић, Владимира Лучића, Василија Мицића, Николу Милутинова, али и Николу Јокића. 

"Сви у Савезу се надамо да ће се сви из НБА одазвати. Играњем Теодосића, посебно против Израела, се видело колика је разлика у квалитету наше игри. Замислите како би било кад би се сви појавили на прозивци. Сви у Савезу се надамо и очекујемо да ће Јокић играти за репрезентацију. У случају да будемо комплетни или скоро комплетни имамо шансе да нападнемо све медаље. Први фаворит свакако су САД, а после тога верујем да смо ми". 

Јокић је био део српског тима који је освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. Међутим, пропустио је Евробаскет следеће године како би се спремио за НБА сезону након које је добио уговор од 150 милиона долара, а потом није наступао ни у квалификацијама, пропустивши и летњи "прозор" током паузе у НБА.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар