Што је ИДДЕЕА поништила тендер?

Канцеларија за разматрање жалби БиХ наредила је Агенцији за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ да понови поступак избора извођача пријављених на 16 милиона марака вриједан тендер за изградњу зграде ИДДЕЕА у Бањалуци.

Република Српска 01.03.2019 | 09:04
Што је ИДДЕЕА поништила тендер?
Након што је ИДДЕЕА поништила тендер за изградњу зграде Агенције у Бањалуци, услиједиле су жалбе пријављених извођача Канцеларији за разматрање жалби БиХ која је оцијенила да су оправдане и да је ИДДЕАА прекршила закон.

На поништење поступка јавне набавке изградње зграде Агенције жалила се фирма „ИТЦ“ Зеница. Жалбу је упутила и група извођача „ХЕРЦ-ГРАДЊА“ Билећа, „Сецтор Сецуритy“ Бањалука и „ХИТ ИНГ“ Бањалука.

Увидом у документацију и доказе, Канцеларија за разматрање жалби је утврдила да ИДДЕЕА није правилно и потпуно утврдила чињенично стање, те да је починила низ повреда у провођењу поступка.

Наложено је да Агенција понови радње поступка у складу са Законом о јавним набавкама и налогом и упутама Комисије, те да донесе нову одлуку.

Зграда за коју је био расписан тендер требало би да буде изграђена на локацији бивше касарне Траписти у Бањалуци, а процијењена вриједност изградње је 13,9 милиона КМ без ПДВ-а, односно 16,3 милиона са ПДВ-ом. Локацију на којој ће бити изграђена зграда ИДДЕЕА на 99 година дала је Република Српска.

Подсјећамо, ИДДЕЕА је у новембру поништила тендер за избор извођача који ће градити зграду Агенције, јер ниједна од пет пристиглих понуда није била прихватљива, објавио је тада портал ЦАПИТАЛ.

На тендер ИДДЕЕА, који је расписан још крајем августа, стигле су понуде пет група понуђача, од којих је једна одбачена јер понуђач није доставио тражене доказе, док су остале четири одбачене јер понуђачи нису испунили све тражене ставке и исказали цијене.

Град Бањалука је 2014. издала грађевинску дозволу за изградњу објекта. Дозвола је важила три године, али ИДДЕЕА у том року није изабрала извођача радова. Важење грађевинске дозволе продужено је на још три године, односно до краја 2020. године.

(Цапитал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

реалност

01.03.2019 08:21

Погледајте прилог "Тендер на рецепт": хттпс://yоуту.бе/квРБс1оКо64

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

01.03.2019 10:47

Синиса Мацан данас узива у милионима које је покрао са својим ментором Средојем Н. Мирно спава, путује по свијету. Намирио се за три кољена потомства. И то за само пар година директоровања.

ОДГОВОРИТЕ