''Федерер трипут могао до календарског ГС!''

''Али не против Надала!" Прослављени амерички тенисер, Андре Агаси, изненађен је чињеницом да Роџер Федерер никада до сада није освојио календарски Гренд слем.

Тенис 06.03.2019 | 13:30
''Федерер трипут могао до календарског ГС!''
Календарски Гренд слем, то јест освајање сва четири Гренд слема у истој години, освојио је само Род Лејвер у мушкој категорији, и то двапут.

Федерер је неколико пута имао шансу током каријере, како каже Агаси.

"Нико није био ни близу да освоји сва четири (Гренд слема) у истој години. Федерер је то могао да уради три пута, али никако није могао да победи Надала на шљаци. То би био историјски велики успех. За Федерера ми се чинило да се он појавио на тениској сцени у правом тренутку, али је на крају морао да се такмичи са двојицом најбољих тенисера свих времена", рекао је Агаси, преноси "ТеннисWорлдУСА".

Бивши тренер Новака Ђоковића, човека који је двапут у каријери био актуелни шампион сва четири Гренд слема, причао је и о томе ко је најбољих тенисер свих времена.

"Ти момци (Роџер, Новак, Рафа) су подизали ниво тениса из године у годину. Не би било фер када им свима не би дали потребно признање. Ако покренете расправу о најбољем свих времена људи ће се свађати и увек помињати неког од ових момака", додао је Агаси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар