СДС није добио званичан позив

-СДС није добио позив од СНСД-а за разговоре у вези заједничког наступа на нивоу БиХ, казао је предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић у емисији Пулс БН ТВ. Он каже да уколико дође позив треба разговарати.

Република Српска 28.02.2019 | 21:47
СДС није добио званичан позив
СДС треба да прихвати позив СНСД на разговор о формирању власти на нивоу БиХ и да на том састанку делегација СДС јасно каже да је спремна да се у Сарајеву залаже за интересе Републике Српске, рекао је у емисији "Пулс" БН телевизије Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС-а.

Миличевић тврди да Милорад Додик на састанку који се са делегацијом СДС прије неколико мјесеци одржао у Сарајеву није понудио СДС-у да уђе у власт.

"То су куртуазни разговори а вјероватно су коначни договори одвијају иза кулиса. Никад није дошао званичан позив од СНСД-а о формирању власти на нивоу БиХ. Такав позив уопште не постоји. Дакле, да се то десило и ако се то деси ми ћемо тај позив као СДС прихватити", рекао је Миличевић.

За кризу у СДС крив је лош резултат на претходним изборима, оцијенио је предсједник Главног одбора СДС-а.

"Ја сам то говорио више пута, не смијемо дозволити да нам СНСД уђе у СДС. Не смије се дозволити ни на једном нивоу да нам СНСД уђе у унутарстраначке изборе. То се дешавало и то се десило", рекао је Миличевић. 

На површину је као проблем, како каже, испливао и неискрен однос са коалиционим партнерима у Савезу за побједу.

"Врло је шаролико стање на терену, ми смо имали заједничке кандидате, али то није била искрена прича. Искусни чланови су и тада били мишљења да требамо имати коалицију, али да то не треба бити неко уз шта ће се изгубити идентитет СДС и бојим се да се то десило", рекао је Миличевић.

Коментаришући дешавања на опозиционој сцени у Републици Српској, Миличевић сматра да је много више поштених људи, оних који су у стању да одоле уцјенама, притисцима, куповини и продаји и даље у опозицији.

Миличевић наводи да је за њега велико изненађење одлазак Драгана Чавића из опозиционог блока.

"Драган Чавић је оличење правог опозиционара, али свако носи своје бреме", оцијенио је Миличевић.

На питање да ли је изненађен одласком Обрена Петровића из коалиције, Миличевић је рекао: "Не, тај процес траје јако дуго".

Ових дана све очи су упрте и у Теслић. Референдум о опозиву начелника Миличевића 3. марта није посљедица лошег изборног резултата, већ, како тврди Миличевић, морбидних размишљања локалног политичког врха СНСД-а.

"Увијек је било различитих мишљења, али смо могли да разговарамо, имамо кампање које су, за разлику од ових садашњих, биле бајковите. Али појавом предсједника Градског одбора СНСД-а Драгана Богданића та клима се покварила јер се ради о човјеку који не бира средства".

-У таквој ситуацији постојале у двије варијанте, да као начелник поднесем оставку или да дође до опозива, објашњава Миличевић. 

"40 хиљада становника општине Теслић не требају бити таоци политика, ни одборника ни начелника, зато је референдум о опозиву управо оно што сам желио. Оно што сам радио као начелник са сарадницима у претходних шест година треба да буде оцијењено, да се стави на вагу и суд јавности на референдуму", рекао је Миличевић. 

(БН ТВ)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Лука

28.02.2019 21:41

Пуна подрска правом цовјеку, г- дину Милицевицу! Сигуран сам да це градјани изаци 03.03. 2019. и дати му подрску, само ако не буде крадје од оних других, јер су се добро организовали и на опстим Изборима у цињењу тих нецасних радњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

01.03.2019 07:35

Добар је то човјек, зато ће и побиједити а то је доказао када је имао Богданића за противкандидата па га је побиједио.СНСД ће СДС позвати само када им буде у интересу да нешто прогурају своје, а да им дају неку од фотеља то неће моћи.Глупо би било са њихове стране и да разговарају са СНСД с обзиром да их ови стално називаше издајницима и која би била даља сврха постојања СДС ако се удружи са СНСД.Оно мало јадова што се продало СНСД ради некаквих радњи које су радили па им ови држе предмете у ладицама су можда и морали то урадити, али опет ће то бити извучено у кратком времену јер ће до тада они бити потрошени.

Name

Добој2019

28.02.2019 22:13

Докторе, проћи ћеш као Шајиновић у Добоју! Превише је пара у игри а народ се продаје за 50 КМ...а мајку и оца би продали за 100 КМ. Чувај се СДС-ових посматрача! А подржавам изјаву да након избора не треба кукати и оптузивати противника за изборну крадју јер и цланови СДС-а уцествују у изборном процесу (само питање је у цијем интересу). Срећно Доц! П.С. Ако црвена секта преузме и Теслиц ускоро ће и Теслић и Добој постати предграђе Јелаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВАКА ЧАСТ ЗА ДОБОЈ 2019

01.03.2019 08:22

СВАКА НА МЈЕСТУ. СВАКА ЧАСТ НА КОМЕНТАРУ.

Name

КиГо

28.02.2019 22:52

Теслицани отворите оци и имајте храбрости дати глас и подрску цовјеку који стварно стити интересе РС и који се на постен нацин бори за бољу будуцност свих нас Теслицана

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА

28.02.2019 23:57

КОЈИ ЦЕ ВАМ КЛИНАЦ...ПОЗИВ...ЗА СТА...ДА ВАС ВУЦЕ ЗА НОС КО И ДО САД, СТА ГОД БУДЕ НЕГАТИВНО СДС ЦЕ БИТИ КРИВ, ОПАСУЉИТЕ СЕ ВИСЕ, ЦОВЈЕК РАДИ СТА ХОЦЕ И СПРДА СЕ СА СВИМА..СРЕДЈУЈТЕ СИТУАЦИЈУ У СТРАНЦИ, ИЗБАЦИТЕ ОВЕ БАКСУЗЕ КОЈИ СЕ ЈАВНО ПРИКЛАЊАЈУ БАЈУГИ И ХВАТАЈТЕ СЕ И ПРАВИХ ЉУДИ И ПОСЛА...ВАЉДА СТЕ ДО САД НАУЦИЛИ ЛЕКЦИЈУ ИЛИ БАР НЕКИ ДИО, ПОКРАЛИ ИЗБОРЕ САД ИДУ ДАЉЕ, СТА ЈЕ С ВАС,КО ДА СУ ВАМ ВРАНЕ МОЗАК ПОПИЛЕ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

28.02.2019 23:58

Ријетко поштен човјек у политици. Пуна подршка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Митар

01.03.2019 07:37

Слажем се, за сваког разумног нема дилеме. Криминалци и олош наспрам човјека који има интегритет.

Name

Поштовање,

01.03.2019 04:34

Слушати Вас синоћ, било је задовољство. Ви улијевате повјерење, показујете да у овом политичком блату има часних људи. Синосњим гостовањем у емисији, Ви сте стварни побједник без обзира какав резултат био. Ваш протукандидат треба учити од Вас, није све у броју важећих листића! Дубоко вјерујем да ће преовладати људи Васих карактерних особина. Желим Вам срећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

01.03.2019 06:13

Маца појела миса па повратила. Сада мозда помогне цај од камилице, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.03.2019 08:05

А какав други коментар очекивати од примитивца и бота.

Name

Ас

01.03.2019 06:39

Па Вукота стално "прозива" Додика. Ста хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не никако

01.03.2019 07:14

НЕ ЉЕКАРИ У ПОЛИТИКУ.ИЛ ИДИТЕ У ИНОСТРАНСТВО И ОБЕЗБЈЕДИТЕ СЕБЕ И ДЈЕЦУ ИЛ НЕК ВАС ДРЗАВА ПЛАТИ ДОБРОГ НЕУРОЛОГА У Р.С. НЕМА.У ПОЛИТИЦИ И ДА ХОЦЕТЕ НЕ МОЗЕТЕ ОВДЈЕ РАДИТИ ЗА ДОБРО НАРОДА У МЕДЕЦИНИ ДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

01.03.2019 07:27

Сто се тице овог Милицевица - но цомент. Али сви знају да је Богданиц најподмуклији цовјек у цитавој Српској и један од највецих криминалаца, једноставно невидјено зло. Према томе и поред свих недостатака Милицевица народ неце имати никакве дилеме да по сваку цијену мора спријецити монструма Богданица да се доцепа и Опстинског будзета и њега покраде, као сто је и Бању Вруцицу. О криминалу док је био на мјесту министра да и не говоримо, јер је то за истраге и процесуирања високих инстанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

01.03.2019 07:31

Послије свих ови прича ако уђете у власт са Додиком остаћете и без искрени чланова СДС, пустите ове свесебице нека иду а ви градите искрени СДС, патриоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.03.2019 08:08

А гдје си ти чуо да је то човјек синоћ рекао. Рекао је да нису добили никакав позив. У свакој нормалној држави води се политички дијалог, али то не значи и прихватање друге стране.

Name

ре

01.03.2019 08:25

Може,али без Вукоте и Мектића.

Name

Ре

01.03.2019 08:57

Читај мало ако знаш читати ако , ако ,ако знаш сад удбаш, сједи један.

Name

Неко

01.03.2019 07:49

Док има оваквих људи има наде, и за нас и за нашу дјецу. Пристати да нам судбину кроје Богданићи, Руфији и сличне карикатуре за нормалног човјека није опција. Дошла су таква времена да се људи продају, допуштају да их се уцјењује зарад ситног интереса. Такви људи изазивају гађење и треба их жалити. Шта ће они научити своју дјецу? Да се савију, клече пред којекаквим олошем? Наша дјела се ипак негдје броје и кад се повуче црта бити човјек је најважније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

01.03.2019 07:53

Цињеница је да је све пропало. Уопсте се не разговара о програмима него је вазно ко це засјести у фотељу.Цуди ме да Предсједник Додик подрзава Богданица али изгледа да је то веза Цвијановиц-Богданиц. Када се узме у обзир ко су кандидати реално је да др Милицевиц глатко побиједи односно да градјани не изгласају неповјерење др Милицевицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

01.03.2019 08:09

Културан и одмјерен човјек. Проблем је што народ више воли кабадахије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

01.03.2019 08:29

Теслићани, у недјељу изађите на референдум и дајте подршку овом честитом човјеку !

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.03.2019 10:15

који је то постен

Name

Ђорђе

01.03.2019 08:55

Једног дана када падне ово зло, од система. Мораће неки паметни људи, ако их буде, да тотално сруше систем, ово се неможе поправити, само нуловање. Морамо се дебело запитати како се нам десио Додик и како да се више никада не деси. Ако не буду кажњени драконским затворима, обавезним радом, одузимањем имовине, лустрацијом и слично. Ако се ово не догоди, биће џаба смо кречили. А кречење је излазак на улице, неме друге, све купише. Људске душе купише и оне су у систему "Бар кода", СТРАШНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

01.03.2019 12:26

Вјерујем...сигуран сам да до службеног позива није дошло,а нити ће доћи.....неће доћи из бројних разлога који су личне природе и којима се храни Рудоњина сујетни ум,"сељачка и малограђанска "потреба да буде важан,уважен и цијењен ...да му неко дође на "ноге" с молбом,захтјевом,потребом....гдје би онда он показао свој "раскошан и широк хумани карактер" којим храни болесну сујету,сељачки марифетлук,....дајући времена себи и својој свиту да од тог направе "случај" искажу своју важност и значај у свемиру и космосу....задовољавајући своје ситне малограђанске,недорасле,нељудске и недозреле уображен "величине личности"....ово је свакако одлика која "се сврстава ",код руралних умова,у категорију мудрих и важних....јер сјетите се његових испада у НС....е човјече,ја сам предсједник...знаш ти то.... Показатељ његове н.р." неотесаности" и потребе да буде неко и важан....! Због свих ових особина у којима показује да воли само себе и једино себе, а окупља оне који га"штују и у звијезде кују"...зарад власти спреман је у коалицију с црним ђаволом....пр. до јуче његови пулени Мајкићка и Шпирић су убојице мајку Ђаферовићу,Чаушевић и Пендешевој....а сад су у коалицији и љубави с Бакиром.....??????? Мир нема алтернативу зар не.....?????како рече Шпирић "шта би ви???да се тучемо....." Да политика јесте компромис,али компромис је и принцип дјеловања,а не само потребе.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Господо

02.03.2019 16:34

Па Додиг вас трази само да би вас могао омаловазавати. Има он вецину и без вас. Засто то себи дозвољавате? Или сте стварно толико јадни!!! Наравно, на свим органима у РС и БиХ требате дици руку у интересу српског народа, али не у име Додиг-а. Додиг це потписати (или јевецпотписао) приступ у НАТО, а ви цете му у томе само помоци...Биједо!!!

ОДГОВОРИТЕ