Дубаи: Федерер у полуфиналу!

Федерер се извукао у првом сету, па пласирао у полуфинале Дубаија! Роџер Федерер се пласирао у полуфинале турнира у Дубаију победом над Мађаром Мартоном Фучовичем са 2-0 у сетовима.

Тенис 28.02.2019 | 20:30
Дубаи: Федерер у полуфиналу!
Федерер је славио теже него што се очекивало, после једног часа и 53 минута борбе, по сетовима 7:6(6), 6:4.

Роџеру је ово била прва победа на турниру у Дубаију у два сета, после тријумфа против Вердаска и Колшрајбера у три одиграна сета.

У првом сету, до тај-брејка, виђена је тек једна брејк лопта и то за Фучовича. Федерер је ту прилику, која се Мађару указала већ у првом гему, лако спасао, а у незваничном тринаестом гему сета успео да извуче "живу главу".

Фучович је повео са 6:4 у тај-брејку, али је Швајцарац некако направио серију од четири поена и успео да дође до првог сета.

У другом сету Федерер је повео са брејком већ од почетка, али се Мартон вратио и повео са 3:2. Ипак, на жалост Мађара, он је испустио брејк прилику у осмом гему, а у наредном допустио Роџеру да реализује пету, а затим и одсервира за меч.

Федерер је седмоструки шампион Дубаија, а у наредној рунди, то јест у полуфиналу, игра против бољег из дуела између Борне Ћорића и Николоза Басилашвилија.

У другом полуфиналу састају се Стефанос Циципас и Гаел Монфис.

Циципас је, после три сета, савладао Хуберта Хуркача са 7:6, 6:7, 6:1, док је Монфис био бољи од Рикардаса Беранкиса са 6:1, 6:7, 6:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар