Бразил објавио списак: Да се смрзнеш!

Дебитује Винисијус. . . ! А нема Марсела, Вилијана, Паулиња, Нејмара, Фреда, Дагласа Косте. . . . ! Нема Нејмара, али ту је нова звезда бразилског фудбала! Нападач Реал Мадрида који је са само 18 година стигао до 100 сениорских наступа почиње још једно поглавље своје каријере - репрезентативно.

Фудбал 03.03.2019 | 19:00
Бразил објавио списак: Да се смрзнеш!
Тек му је 18 година, а већ је уписао 100 сениорских наступа! Јубилеј је био јучерашњи "Ел класико", који додуше није протекао жељено, јер је Реал убедљиво поражен код куће од Барселоне (0:3) и елиминисан из Купа краља.

Винисијус Жуниор, ипак, брзо је добио вест која ће га сигурно орасположити: селектор Тите позвао га је у репрезентацију Бразила за пријатељске утакмице Панамом (23. марта у Порту) и Чешком (26. марта у Прагу).

Мартовске провере биће прилика младом нападачу да се наметне селектору за позив и на Копа Америка идућег лета.

У каквој је тренутно форми, на одличном је путу да постане стандардан репрезентативац...

На селекторовом списку нису се нашли неки од искусних фудбалера и досад стандардних репрезентативаца - попут Марсела, Фреда, Фернандиња, Дагласа Косте, Вилијана, Паулиња, Рената Аугуста... - што је показатељ да Тите наставља да подмлађује тим после неуспеха на Светском првенству у Бразилу.

Нема и повређеног Нејмара, а поново су ту Лукас Пакета из Милана, Фелипе Андерсон из Вест Хема и Едер Милитао из Порта.

Бразилски селектор Тите је објавио списак играча на које рачуна за пријатељске мечеве против Панаме у Порту 23. марта и против Чешке у Прагу три дана касније.

Стратег бразилске репрезентације није калкулисао и позвао је у Селесао оно најјаче што тренутно има на располагању. Мада је приметан тренд подмлађивања репрезентације и смене гренарација. Само четворица ветерана из одбране и трећи голман Вевертон имају 30 ивише година, сви остали су млађи. 

Мечеви против Панаме и Чешке же бити једне од последњих провера за Бразил пре почетак Копа Америка на домаћем терену наредног лета. Мартовске утакмице су последњи филтери за неке играче да се наметну или задрже места у тиму, с обзиром да ће после тога уследити неколики летњих утакмица на којима ће тим бити уиграван за континентално такмичење.

Највећа вест на Титеовом списку је дебитантски позив за суперталентованог Винисијуса Жуниора из Реал Мадрида. Шансу да се наметну ће добити и Лукас Пакета који игра у великој форми у Милану и ФелипеАндерсон који пружа одличне партије у Вест Хему. Андерсон је последњи пут за А селекцију играо давне 2015. године. Нови позив је добио и Портов млади штопер Едер Милитао који је експресно постао један од најтраженијих дефанзиваца у Европи, а до сада је уписао смао један меч за Селесао.

Што се одсутних играча тиче, највећи хендикеп е свакако изостанак повређеног Неј,мара који је прва звезда репрезентације. Због слабе форме или неиграња у клубовима нема ни доскорашњих стандардних чланова Марсела из Реала, Даглас Коста из Јувентуса и Вилијана из Челсија. Позиве нису добили ни искусни везисти Паулињо и Ренато Аугусто који играју у Кини, а годинама су били неизоставан део Титеовог тима. Ипак, како су обојица загазили у четврту деценију, изгледа да ће бити жртвоивани у процеу подмлађивања репрезентације. А од Мундијала у Русији позиви селектора Титеа не стижу ни на адресу везисте Фернандиња из Манчестер Ситија који је у домовини означен као главни кривац за летошњу елиминацију од Белгије. Нема ниФреда из Манчестер Јунајтеда, Тајсона из Шахтјора, Педра Жеромела из Гремија који су били учесници Мундијала, али од тада не добијају позиве.

Од познатијих имена су за позиве још извисили Лукас Моура (Тотенхем), Малком (Барселона), АндреасПереира (Манчестер Јунајтед), Нето (Валенсија), Фелипе (Порто),

Голмани: Алисон (Ливерпул), Едерсон (Манчестер Сити), Вевертон (Палмеирас)

Одбрана: Алекс Сандро (Јувентус), Дани Алвес (ПСЖ), Данило (Манчестер Сити), Едер Милитао (Порто), Филипе Луис (Атлетико Мадрид), Маркињос (ПСЖ), Миранда (Интер), Тијаго Силва (ПСГ)

Везни ред: Алан (Наполи), Артур (Барселона), Каземиро (Реал Мадрид), Фабињо (Ливерпул), Фелипе Андерсон (Вест Хем), Лукас Пакета (Милан), Филипе Кутињо (Барселона).

Напад: Евертон (Гремио), Роберто Фирмино (Ливерпул), Габријел Жезус (Манчестер Сити), Ришарлисон (Евертон), Винисијус Жуниор (Реал Мадрид).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар