Ове књиге су биле најпозајмљиваније у библиотекама у 2018. години

Народна библиотека Србије објавила је листу 10 најчешће позајмљиванијих наслова у јавним библиотекама Србије током 2018. године, а на првом месту се налази роман "Корени" Добрице Ћосића.

Занимљивости 28.02.2019 | 14:50
Ове књиге су биле најпозајмљиваније у библиотекама у 2018. години
Следе "На Дрини ћуприја" Иве Андрића, "Кад су цветале тикве" Драгослава Михаиловића, три књиге из серијала "Казна за грех" Јелене Бачић-Алимпић, а затим и њени романи "Нигде нема те" и "Кофер из Берлина".

На седмом месту је "Каинов ожиљак: роман о мисији Иве Андрића у нацистичкој Немачкој" Владимира Кецмановића, на осмом "Лузитанија" Дејана Атанацковића, "Олујни бедем" Дејана Стојиљковића, а на десетом месту најпозајмљиванијих наслова је "Велики рат" Александра Гаталице.

Од 155 јавних библиотека у Србији на анкетни упитник је одговорило 117 библиотека, доставивши податке о броју позајмљених књига домаћих аутора.

Из Народне библиотеке Србије наводе да тешкоћу у утврђивању листе представља чињеница да библиотеке раде у различитим системима за аутоматизацију библиотечког пословања (ЦОБИШ, БИСИС, БИБЛИО, НИБИС, МПА, БИБЛИС, ЛИТТЕРИС, WинИсис, СЗИРЕН) или нису ни у једном од поменутих система.

Као резултат обраде података настала је збирна листа 10 најчешће позајмљиваних наслова у јавним библиотекама Србије у 2018. години.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар