"Солари одлази, Мурињо врати се!"

Навијача Реала незадовољни, дио њих призивао повратак Португалца.

Фудбал 01.03.2019 | 11:00
"Солари одлази, Мурињо врати се!"
Реалов "пост" у Купу краља биће продужен на пет година, након што је Барселона послије 1:1 на свом стадиону, убједљиво добила реванш на "Сантјаго Бернабеу" - 0:3 (0:0).

Каталонци ће 25. маја против Бетиса или Валенсије играти за пети узастопни тријумф у Купу, док Реалу остају Примера и Лига шампиона, да покуша да освоји бар један трофеј и учини сезону успјешном, по увијек високим стандардима "краљевског" клуба.

Тим Сантјага Соларија могао је у сриједу до финала Купа, али га је поред недосуђеног пенала у првом полувремену, "покопала" лоша реализација.

"Напустили смо терен уздигнутих глава, али не и срећни. Били смо организовани на терену, играли смо добро, имали много енергије, стварали шансе... Али, нисмо дали ниједан гол. Барселона је показала колико је квалитетна. Сада морамо да усмјеримо све снаге ка нашем наредном мечу у лиги", рекао је аргентински тренер.

Прилично смирено дјеловао је Солари, иако се са трибина Сантјаго Бернабеа могло чути скандирање навијача који траже његов одлазак, а дио њих је, чак, призивао повратак Жозеа Муриња.

Подсјетимо, Португалац је без посла од растанка са Манчестер јунајтедом у децембру, а као тренер Реала водио је клуб до титуле 2012. године и Купа краља годину прије.

Хоће ли Флорентино Перез одлучити да га поново ангажује, видјећемо... Оно што је тренутно сигурно - Реалу је неопходна побједа у суботу од 20.45 у новом "Ел класику".

Реалов заостатак за лидером износи девет бодова и све осим побједе би значило опроштај од шампионских амбиција.

"Краљевићи" су у претходних шест сезона, када су имали и Кристијана Роналда, освојили само једну титулу првака Шпаније...

"Морамо да наставимо овако, али да пробамо да створимо још више шанси. Што се тиче радних елемената, имали смо све. Једино су недостајали голови", слегао је Солари раменима.

Са његовим ријечима сложио се бразилски "везиста" Каземиро.

"То је фудбал... Борили смо се, радили неуморно, играли добар фудбал и дали себи шансу да победимо. Али, 'Ел класико' се увек своди на детаље. Они су имали три шансе и дали три гола".

Он је нагласио да у великим мечевима скупо коштају пропуштене прилике.

"Морате да дате гол и да дођете до вођства, када сте у позицији да то урадите. Ако не, тим као што је Барселона ће вам прије или касније направити проблем у нападу. Одиграли смо једно од најбољих првих полувремена ове сезоне, али нисмо ништа конкретно урадили. Сада морамо да заборавимо Куп и окренемо се првенству".

На насловним страницама шпанских спортских листова, провејавају исте тезе.

"АС" о утакмици пише под насловом "Винисијус игра, Суарез убија", док мадридска "Марка" указује на то да су играчи Реала у гол шансама "поштедјели" противника, а противник њих није.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар