Акапулко: Кирјос послије три сата побиједио Надала!

Рафаел Надал, други тенисер света, поражен је после три сата и велике борбе од Ника Кирјоса, у другом колу АТП турнира у Акапулку.  Кирјосов шоу излудео Надала! Рафа: Тај не поштује ни публику, ни ривале, ни себе! Шпанца много заболео пораз у Акапулку. . .

Тенис 28.02.2019 | 11:00
Акапулко: Кирјос послије три сата побиједио Надала!
Феноменалан меч приредили су Шпанац и Аустралијанац. Све што тенис може да понуди видели смо у Мексику, а на крају је КИрјосј славио са 3:6, 7:6 (2), 7:6 (6).

После првог сета чинило се да ће Надал лако доћи до победе – без већих проблема га је добио, Кирјос се мучио и у једном тренутку је и предаја меча била веома могућа.

Међутим, како Надал није успео да направи брејк у другом сета, а претио је, Ник је пронашао своју игру и меч увео у тај-брејк. Надал никада није победио Кирјоса у 13. гему, па није ни сада. 

Шпанац је очајно кренуо, Аустралијанац је повео са 5:0 и са великих 7:2 дошао до изједначења у сетовима (3:6, 7:6 (2)).

Током трећег сета гледали смо прилично уједначену игру све до шестог гема. Рафа је имао чак три узастопне брејк лопте (0:40) и још две после тога јер није успео те првобитне да искористи. 

Међутим, није успео ни наредне две. Кирјос се некако извукао и дошао до 3:3. Играло се гем за гем, нисмо видели ниједну брејк лопту до краја и поново се ушло у тај-брејк. 

Надал је водио са великих 6:3, што значи да је имао три меч лопте. Али, ни то му није било довољно. Кирјос добија пет поена заредом и после трочасавне борбе долази до једне од већих победа у последњих неколико година. 

Аустралијанац је тек 72. тенисер света, одувек има проблема са менталном снагом, међутим можда ће му овај тријумф бити прекретница. Кирјос се у наредном колу састаје са Станом Вавринком, док Надала од наредне недеље очекује Мастерс у Индијан Велсу.



Кад год игра спектакл је загарантован, на овај или онај начин. Ник Кирјос, један од највећих чудака (нећете погрешити ни ако прочитате лудака) на АТП туру тукао је Рафу Надала ноћас у Акапулку и обезбедио пласман у четвртфинале престижног турнира, где га чека Стан Вавринка - 3:6, 7:6, 7:6!

Био је Аустралијанац грчког порекла на ивици амбиса, готово да га је Шпанац рутински одрађивао, а онда је нешто само "кврцнуло" у тој лудој глави и - преокрет о који ће се памтити, а свеукупно један од најузбудљивијих, ако не и нејузбудљивији меч досадашњег тока сезоне. Размишљао је Кирјос у једном моменту чак да преда, међутим онда је успео да спречи брејк на старту другог сета и од тада је кренула лудница. 

Када је избиорио тај-брејк било јасно да је фаворит, јер Рафа једноставно не уме да добије тај-брејк против овог момка. Сваки је до сада изгубио?! Пошто је Кирјос повео са 5:0 било је јасно да ће тако бити и овога пута.

У одлучујућем сету Надал не користи чак пет брејк лопти и Аустралијанац опет долази на своје, тај-брејк. Његова мека. Шпанац запиње из петних жила, има и три меч лопте. Не вреди. Кирјос је опустио руку и уживао. А уживала је и публика у његовим и Рафиним потезима. На крају, Кирјос је све зачинио својим препознатљивим контроверзним понашањем које је подразмевало и прозивање Надалових навијача.     

После три сата велике борбе.

Рафа је после меча био врло нервотан. Можда и разумљиво после свега...

“Он је играч невероватног талента! Могао би да осваја гренд слем турнире, да се бори за прво место на свету, али не. Недостаје му поштовања према публици, према ривалима и према себи. Зато је ту где је сада", казао је Шпанац. 

"Највећа туга после овога за мене није пораз, већ то што сутра нећу моћи овде да играм, пред овим сјајним навијачима“, додао је Рафа.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар