Иванишевић о Ђоковићу и Агасију...

Балканца може тренирати само Балканац! Некадашњи освајач Вимблдона, хрватски тенисер, Горан Иванишевић, говорио је тениским темама где се дотакао и Новака Ђоковића.

Тенис 02.03.2019 | 19:30
Иванишевић о Ђоковићу и Агасију...
Горан Иванишевић, некадашњи хрватски тенисер и освајач Вимблдона 2001. године, у интервјуу за Вечерњи лист дотакао се многих спортских тема, а говорио је и о односу са Милошем Раонићем чији је он тренер, па је на питање може ли Раонић до првог места или Гренд Слем титуле, рекао је:

"Изгубио је, догађа се то, у тенису не можеш увек добијати. Што се циљева тиче, ближи је освајању Гренд Слем титуле јер поред Ђоковића и Надала тешко да може да буде број један на свету. У Аустралији је играо добро и зрело, стигао је до четвртфинала након што је добио Зверева, али да би се освојила титула, потребно је седам мечева, а то није лако. Велики тенисери успевају да добију и мечеве у којима нису одиграли најбоље, ту је та разлика. Видећемо у будућности како ће се то развијати" , рекао је Иванишевић.

Такође се осврнуо на једну своју прошлу изјаву када је коментарисао ментални склоп балканских тенисера.

"Да, играча с Балкана може тренирати само тренер с Балкана јер то је посебан ментални склоп, нас треба разумети. Видело се то и на сарадњи Ђоковића и Агасија, знао сам да неће то дуго трајати. Тренери с Балкана веома су флексибилни и могу тренирати било кога"

На питање да ли неко може да се попне на прво место поред Ђоковића, Федерера и Надала, Горан је био јасан.

"Федерер ће отићи, ако не ове, онда седеће године, али Ђоковића ће тешко неко прескочити. Један од кандидата је Зверев, али код њега ми нешто недостаје, не знам шта. Чилић је увек један од кандидата, као и Циципас, свиђа ми се његова позитивна ароганција. Борна је на добром путу иако ће му ове године бити теже јер вше није изненађење и сви желе његов скалп".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар