Битка за финале Купа краља...

Солари и Валверде пресекли, звезде остају на клупи! Бејл и Асенсио меч почињу са клупе, баш као и Кутињо и Видал!

Фудбал 27.02.2019 | 17:00
Битка за финале Купа краља...
Куп краља јесте мање важније такмичење од Примере, али сада када се одлучује о пласману у велики финале нема места никаквој врсти калкулација. Сантијаго Солари и Ернесто Валверде на Сантијаго Бернабеу (21.00, Арена Спорт 1) извести најјаче могуће тимове у овом тренутку или боље рећи оне саставе који су у последње време представљали први избор код двојице тренера.

Код Реала места у конкуренцији за тим није било за Иска, који је ван тима још од почетка фебрара због бола у леђима, али одлични везиста и онако није омиљен код Сантијага Соларија, па је велико питање да ли би био озбиљан кандидат за стартну поставу Краљевског клуба.

Са друге стране, Валверде ће на клупи за резервне играче поново од старта оставити звезде као што су Филипе Кутињо и Артуро Видал. Тројка на срединиБускетс - Роберто - Ракитић даје конкретне резултате, па је сталожени статег Каталонаца ни овога пута неће раздвајати.

"Морамо да покушамо да победимо, ова утакмица је коначна, један иде у финале, а други ће бити елиминисан. Још увек је све отворено, ништа није одлучено, надамо се проласку", рекао је Валверде.

ПРВИ СТАРТ ЗА ДЕМБЕЛЕА У ЕЛ КЛАСИКУ, АСЕНСИО И БЕЈЛ ПОНОВО НА КЛУПИ

Иако му је ово друга сезона у Барселони, Усман Дембеле ће се вечерас први пут у каријери наћи у улози стартера када је у питању окршај са Реал Мадридом. Француз је коначно дошао до свог простора у овом тиму, постаје све важнији за екипу и могао би да буде један од клучних фактора ове утакмице. Барселона има негативан резултат (1:1) из првог меча и кренуће по победу на Сантијаго Бернабеу.

Солари ће на клупи од главних звезда још једном оставити Герета Бејла и Марка Асенсија, који темпераментног стратега још увек нису уверили да заслужују гарантовано место у стартној постави. Поред тога Велшанин је прилично недисциплинован у последње време и то би могло да га кошта и у овој утакмици.

"Наши навијачи су једини сигурни стартери у овој утакмици. Желим да видим што више људи који подржавају овај тим. Напорно смо радили током сезоне да дођемо оволико далеко, још увек смо активни на свим пољима и морамо да наставимо тако. Морамо да будемо јединствени, усресређени и концентрисани на оно што морамо да радимо. Надамо се да ћемо тако стићи до победе у овом мечу", рекао је Солари.

Тројку у шпицу напада чиниће Лукас Васкез, Карим Бензема и Винисијус Жуниор. Посебна пажња биће усмерена управо ка младом Бразилцу, који је пробио лед у првом мечу на Ноу Кампу и сада ће бити у прилици да у потпуности искаже свој квалитет.

Правду на вечерашњој утакмици делиће Хосе Марија Санчез Мартинез, који би могао да буде под великим притиском у случају спорних одлука, без обзира на постојање ВАР система.

Реал ће бити под великим императивом, с обзиром да највећег ривала није савладао у последња четири међусобна окршаја. На Бернабеуу је Краљевскиу клуб последњи пут славио у августу 2017. године у реваншу Суперкупа Шпаније са 2:0. Голове за домаћина тада су дали Асенсио и Бензема.

РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА (21.00), први меч 1:1

Стадион: Сантијаго Бернабеу
Капацитет: 81.044
Судија: Хосе Мартинез

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Навас - Карвахал, Варан, Рамос, Регулион - Модрић, Каземиро, Крос - Лукас Васкез, Бензема, Винисијус.

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген - Семедо, Пике, Ленгле, Ђорди Алба - Роберто, Бускетс, Ракитић - Меси, Суарез, Дембеле.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар