Зимоњић: Ласло, концентриши се на шљаку!

Селектор Дејвис куп тима Србије уверен да је пред освајачем турнира у Рио де Жанеиру успешно пролеће.

Тенис 02.03.2019 | 15:45
Зимоњић: Ласло, концентриши се на шљаку!
Ненад Зимоњић оценио је да тријумф Ласла Ђереа на турниру "АТП 500" серије у Рио де Жанеиру представља највећи успех у новијој историји српског тениса, уз пласман Филипа Крајиновића у финале мастерса у Паризу и наравно силне трофеје Новака Ђоковића.

Ђере је тријумфом у недељу напредовао са 90. чак до 37. позиције на АТП листи, а селектор наше Дејвис куп селекције у разговору за "Спортски журнал" изражава уверење да је то само почетак његовог успона.

"Видело се још пре да је његова игра одлична за ту подлогу и да на шљаци може да победи изузетне играче. Добро ради, напредовао је физички и играчки и мислим да ће током пролећа на сваком турниру имати шансу за успех. Ова титула ће му сигурно подићи самопоуздање".

Мада каже да је на неким турнирима и тврда подлога прилично спора, Зимоњић каже да ће "сезона шљаке" бити Ђереова велика прилика за додатно побољшање "ренкинга".

"Шљака је тренутно његова најбоља подлога и ту треба да стави акценат да највише напредује. Чим је дошао до 37. места, има шансу да до краја године уђе у Топ 20. Ако се избори за статус носиоца на Ролан Гаросу, свашта је могуће".

Паралелно са функцијом селектора, Зимоњић ради на сопственом повратку на терен након операције оба кука и дуге паузе.

После једног одиграног меча на турниру у Софији, он је у Дубаију наступио у пару са Аустријанцем Јиргеном Мелцером.

У уторак су изгубили од јаког дубла Роџер/Текау резултатом 3:6, 4:6, али Зимоњић мисли да је лако могло да буде и другачије.

"Треба ми што више турнира, још доста тренинга и рада. Уверен сам да могу пуно да подигнем ниво игре, а мислим да се и сада видело да нисам био најлошији на терену. Да сам знао да је после овакве операције могуће поново играти, урадио бих то пре три-четири године", каже за "Журнал" 42-годишња легенда српског тениса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар