ХОЛ - Куп: Пљачкај луку!

Душан Тадић и компанија горе од жеље да се вечерас у полуфиналу купа реванширају Фајенорду с каматом, због недавног дебакла на Тигању у првенству.

Фудбал 27.02.2019 | 13:00
ХОЛ - Куп: Пљачкај луку!
У Ротердаму се највише мрзе две ствари: Немци и Ајакс. Ови први због патњи које су становници највеће европске луке претрпели током Другог светског рата (инвазија на Холандију почела је 14. маја 1940. бомбардовањем поменутог града који је том приликом готово сравњен са земљом), а Копљаници због тога што су симбол богатог и екстравагантног Амстердама, који је сушта супротност радничком Поносу југа.

Зато се сваки Класикер доживљава као нешто веће од живота. Онај претходни, одигран 27. јануара у Ередивизији, на опште изненађење донео је једну од најубедљивијих Фајенордових победа у историји (6:2). Логично је да сви на Де Којпу верују да могу да напакосте „непријатељу” и у полуфиналу купа, будући да Ајакс, попут њих, у последњих месец дана игра променљиво. С друге стране, Душан Тадић и компанија горе од жеље да се реванширају с каматом и сигурно неће ући потцењивачки у дерби јер им се такав приступ и био обио о главу.

У међувремену је Фудбалска федерација Холандије долила уље на ватру одлагањем утакмице наредног кола између Ајакса и Зволеа за 13. март како би црвено-бели имали довољно времена да се припреме за реванш осмине финала Лиге шампиона са Реалом (ако нисте гледали први меч, потпуно су га надиграли, али су несрећно изгубили), што је наишло на бројне осуде и тврдњу да најтрофејнији холандски клуб има протекцију. Дакле, госте очекује „побољшани круг пакла”, али изабраници Ерика тен Хага имају и фудбалску и психичку снагу да се искобељају из њега и пласирају у финале – уосталом, Фајенорд их 13 година није добио двапут заредом.

Дакле, вечерас се игра полуфинале холандског купа, за које се може рећи да је финале пре финала. Стари ривали Фајенорд и Ајакс желе овај трофеј, посебно домаћин који у првенству има велики заостатак за лидером. Уједно, екипа Ђованија ван Бронкхорста брани пехар.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ФАЈЕНОРД
АЈАКС (Д), ПРВЕНСТВО 6:2
ЕКСЦЕЛЗИОР (Г), ПРВЕНСТВО 1:2
ДЕ ГРАФСХАП (Д), ПРВЕНСТВО 4:0
ГРОНИНГЕН (Г), ПРВЕНСТВО 0:1
ПСВ (Г), ПРВЕНСТВО 1:1

АЈАКС
ВВВ ВЕНЛО (Д), ПРВЕНСТВО 6:0
ХЕРАКЛЕС (Г), ПРВЕНСТВО 0:1
РЕАЛ МАДРИД (Д), ЛИГА ШАМПИОНА 1:2
НАЦ БРЕДА (Д), ПРВЕНСТВО 5:0
ДЕН ХАГ (Г), ПРВЕНСТВО 5:1

МЕЂУСОБНИ СКОР
146 - 36 - 40 - 70 - 211:310

ХОЛАНДИЈА, КУП - ПОЛУФИНАЛЕ

Среда

20.45: Фајенорд - Ајакс 

Четвртак

20.45: Виљем ИИ - АЗ Алкмар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар