Невјероватна грађевина у Кини

Кинески пројект Раффлес Цитy Цхонгqинг, који су многи прозвали инжењерским чудом, готово је довршен, пише ЦНН.
 

Свијет 27.02.2019 | 10:17
Невјероватна грађевина у Кини
Мосхе Сафдие, познати архитект, конструисао је комплекс који се састоји од осам небодера и големог повезног пролаза, названог водоравни небодер. Цијела конструкција има запањујућих 1,12 милиона квадратних метара.

Овај амбициозни грађевински пројект налази се у центру Цхонгqинга, југозападног кинеског града на ријеци Јангце.

Вртови и бескрајни базен

Водоравни небодер назива Црyстал бит ће један од највиших у свијету, спајаће остале небодере испод себе, а имат ће галерију која ће служити као видиковац, вртове, бескрајни базен и мноштво ресторана.

Црyстал ће имати и посебну вечерњу функцију, односно тоеком ноћних сати претвориће се у дивовску зраку, освјетљавајући небо узбудљивим свјетлосним схоwом

Унутар комплекса Раффлес Цитy Цхонгqинг налазиће се трговачки центар од 230.000 квадратних  метара, 1400 стамбених јединица, луксузни хотел и 160.000 квадратних метара раскошног уредског простора.

Ускоро је готов

Недавно је постављена кровна структура на осми и посљедњи небодер 3,8 милијарди долара вриједне мегаструктуре, што значи да ће Раффлес Цитy Цхонгqинг бити отворен већ крајем ове године.

Архитекту Сафдиеју инспирација за дизајн била су традиционална кинеска пловила, што је истовремено био и чин признања прошлости града Цхонгqинга као трговачког центра.



(СБ)

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ре

27.02.2019 09:35

Ста људи изградисе за кратак период,а код нас не могу урадити километар асфалта а да није нераван или да не испуца одмах након мјесец дана.Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

27.02.2019 20:20

Ниси пријатељу видио нови кружни ток у БЛ. Умријеће кинези од муке

Name

Вики

27.02.2019 09:41

Ови наши не знају обичну зграду од пет спратова да направе а види кинеза свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2019 10:48

Е моји људи . Све је то мазање очију . Отидјите и видите како обични радник живи у Кини . Како им се омладина понаша . Људи су буквално ретардирани . А тек омладина! Па они су ко нојеви . Нико ни са ким не прича . Само гледају у телефоне . Кад одеш у дискотеку . Призор за гадит се. Нити ко игра , не слуша музику...нити ко измедју себе прича . Сви гледају у телефоне. Ако немаш пара нико си и ништа . Све се врти око статуса и покушаја да друге импонирас са скупим стварима . Такодје много самоубистава због не могућности да се исплива из биједе . Најискомплесиранија нација у свијету .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2019 11:37

Као код нас је пуно боље?

Name

Док Холидеј

27.02.2019 11:49

Па и овдје ако немаш пара и ако ниси у владајућој странци си нико и ништа на челу комплетне породице.Али горе у тексту није реч о парама него о мозгу- стручности њихових инжињера а наши стручњаци- магистри доктори доценти имају једва основну школу али зато факултете имају ако треба и два само имају један мали проблемчић немају школски другова ма у крајњем случају и штаће им.

Name

Аустрија

27.02.2019 11:25

Видисе колико је добро у кини доксу побјегло милони кинеза у босну И херцеговини И даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

27.02.2019 22:37

Е ако Рудоња то види ето сансе да поцне обецавати хахаа.

ОДГОВОРИТЕ