Температура до 12 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно са сунчаним интервалима, на истоку облачније са слабим падавинама прије подне, а највиша дневна температура ваздуха биће до 12 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 27.02.2019 | 08:22
Температура до 12 степени
На крајњем истоку и у планинама биће услова за слаб снијег, а у нижим предјелима за слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне и према вечери очекује се смањење облачности на сјеверу, западу и југозападу, док ће на истоку остати облачно.

На југу већи дио дана сунчано или са сунчаним интервалима уз промјенљиву облачност.

Прије подне у високој и ниској Херцеговини дуваће врло јака бура, са олујним ударима, која ће током дана слабити. У осталим предјелима дуваће умјерен, а у планинама јак сјеверац, који ће слабити у послијеподневним часовима.

Највиша дневна температура ваздуха од четири до девет степени Целзијусових, локално на сјеверу, те на југу до 12, а на планинама од један степен Целзијусов, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: На Бјелашници минус осам степени Целзијусових, на Хан Пијеску и Чемерну минус један, Калиновик нула, Бањалука, Добој, Мраковица, Соколац, Сребреница и Нови Град један, Дринић и Рудо два, Тузла, Сарајево, Гацко, Фоча и Приједор три, Крупа на Уни, Зворник и Бијељина четири, Рибник, Градишка и Мркоњић Град пет, Зеница, Вишеград и Шипово шест, Билећа седам, Требиње девет, Мостар 11 и Неум 12 степени Целзијусових.

Снијега јутрос има на Хан Пијеску 46 и на Чемерну 33 центиметра. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар