Новак: Разлика између Рафе и мене?

Тражим мир и снагу у себи! Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, открио је које су кључне разлике између њега и великог ривала, Шпанца, Рафаела Надала.

Тенис 04.03.2019 | 14:30
Новак: Разлика између Рафе и мене?
Ђоковић, који је ушао у 240. недељу владавине на АТП листи, каже да он и Рафа имају другачији приступ мечевима и да је то једна од битних разлика.

"Рафа у мечеве уноси ту невероватну енергију, чврстину и интензитет. Од првог поена он троши много енергије, удара са много снаге, док ја, насупрот томе волим да избалансирам ствари. Не волим да будем пренапет пре меча. Волим да сам смиренији и очигледно је да тражим ту снагу унутар себе и у интензитету игре", изјавио је Ђоковић за "Еуроспорт".

Он је додао да је равнотежа у сваком погледу битна.

"Мора бити те равнотеже, дешавало ми се да се изнервирам у прошлости на терену, често губите мечеве због тога. Учите лекције, али није идеално увек очекивати да будете у том стању свести, у зони у којој све иде природним током, али то вам је свакако циљ", додао је Новак.

Шампион последња три Гренд слем турнира истиче да је, за разлику од Надала, радио на неким елементима игре који су учинили да се осећа пријатније на терену.

"Фокусирао сам се на неке друге ствари у односу на њега, на нешто што треба побољшати, да би се стигло на други ниво. Радио сам на томе. Комбинација ствари, не толико различита, али рецимо да сам посветио оажњу неким детаљима који су учинили да сервирам комфорније. Тај притисак треба радије прихватити него га сматрати непријатељем. Очигледно је то лакше рећи него урадити, али ако већ причамо о томе, то једино може да ме доведе до победе", закључио је Ђоковић

Новаков наредни турнир је Мастерс у Индијан Велсу који почиње 7. и завршава се 17. марта.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар