Може ли Ивана у историју? Једва чека да проба!

Пред Шпановићевом је борба за треће узастопно европско злато.  Шпановићева: Једва чека наступ у Глазгову! Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, пред напад на треће узастопно злато на дворанском Европском првенству, једва чека да наступи у Глазгову.

Остали спортови 28.02.2019 | 22:15
Може ли Ивана у историју? Једва чека да проба!
Праг 2015: Злато.
Београд 2017: Злато.
Глазгов 2019 ?

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић спремна је за још једну одбрану злата на Европском првенству у дворани (1-3. март). Ако успе да трећи пут у низу постане шампионка, направиће подвиг који је остварила још само легендарна Немица, Хаике Дрекслер.

После скоро полугодишње паузе и опоравка од повреде, Ивана се почетком ове године вратила на такмичењу у Берлину, потом је победила у Бирмингему, а онда је у Београду ухватила, чини се, прави залет за континентално такмичење, скоком од скоро седам метара.

Уочи пута за Шкотску, српска хероина истиче да је мотивисана и да једва чека да наступи у Глазгову.

Уколико Шпановићева одбрани наслов најбоље из Београда изједначиће резултат легендарне Хаике Дрекслер, која је три пута освајала злато у низу.

"Повратак после повреде није лак, али с обзиром да тренутно стање где тренирам без болова и по плану, са нестрпљењем чекам јос једно такмичење и прилику да одбраним титулу првакиње Европе. Изненађења су увек могућа, а моје је, као и до сада, да останем фокусирана на оно што радим и дам максимум", рекла је Шпановићева.

Поред Шпановићеве, на залетишту ће се наћи и јуниорска шампионка Европе Милица Гардашевић.

"Ово ће бити мој други наступ на Европском првенству, сада у дворани. Задовољна сам генерално сезоном и такмичењима која су иза мене. Добро сам скакала на "Србија Опену" и самим тим направила сјајну увертиру за предстојеће такмичење. Надам се да ћу у квалификацијама наставити у добром ритму и изборити се за улазак у финале", рекла јеГардашевићева.

Европско првенство у Глазгову одржава се од 1. до 3. марта.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар