Тузла: Причињена велика штета

Након великог пожара који је данас захватио Градску пијацу у Тузли засигурно ће највеће посљедице осјетити власници штандова који су почели чистити плато испред улаза у пијацу. На одређеним дијеловима пијаце ватра и даље тиња, због чега још увијек није могуће почети увиђај.

Босна и Херцеговина 26.02.2019 | 16:51
Тузла: Причињена велика штета
За свега неколико минута ватра је прогутала скоро 60 штанодва од њих укупно 100. Пожар је обухватио велику површину пијаце, а међу власницима штандова је завладала велика паника.

У вријеме избијања ватре такође се чуло и неколико детонација, а власници штандова тврде да је узрок пожара највјероватније експлозија плинских боца.

Продавци су на штандовима углавном излагали одјевне предмете и обућу, а како су нам казали, штета по једном штанду износи у просјеку 10.000 конвертибилних марака.

Мила Хусаркић-Пантић на Градској пијаци у Тузли ради од 1969. године, а данас је остала без свега. Како ће даље ни сама не зна, а са свог штанда није успјела понијети ни торбу с личним документима.



"Годинама сам продавала конфекцију, односно одијела, кошуље, хлаче, мајице, џемпере... Могло се живјети од овог посла. За неколико тренутака све ми је уништено. Код комшинице прекопута сам видјела искре које се појављују из инсталације. Викнула сам само да требамо ићи одатле и у том тренутку је избила велика ватра. Чули смо неколико детонација и осталог се више и не сјећам од шока", прича нам Хусаркић-Пантић.

Скупа са својом дјецом је остала без пет штандова, а штета која је настала ће бити тачно утврђена у наредним данима.

"Медицинари су ми пружили помоћ, још увијек сам у стању изразито јаког шока. Како ћемо даље не знам", додала је Хусаркић-Пантић.

Повреду руке у данашњем пожару задобила је Нихада Селимовић која се налазила у свом објекту. Егзистенцију на овој пијаци осигурава већ 18 година.

"Пламен је гутао све пред собом, а ми смо се једва спасили. Многи продавци су трчали како би угасили ватру, али није било спаса. Ватра ми је захватила један дио косе, као и руку, али на сву срећу то је санирано. Штета у мом случају је најмање 20.000 КМ. Од овога сам живјела, а сада сам остала на дну и без ичега", каже Селимовић.

Више од 30 ватрогасаца с осам возила ватрену стихију су успјели обуздати за скоро два сата. Велики број полицијских службеника и даље се налази на терену, као и истражни тимови МУП-а ТК, два вјештака те два тужиоца Тужилаштва ТК.

Када ће почети обављање увиђаја засад није познато, с обзиром на то да проблем представља тињање ватре које је примјетно на неколико дијелова пијаце.

"Два тужиоца су изашла на терен скупа с истражиоцима МУП-а ТК. У приправности су и два вјештака противпожарне и електро струке. Они ће скупа радити увиђај. На терену су и бројне полицијске снаге, тренутно се процјењује могућност за обављање увиђаја. Он ће започети највјероватније ујутро из безбјједносних разлога, јер се још увијек локално појављују пожари", рекао је портпарол Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић.

Током увиђаја ће бити утврђени узроци избијања ватре, размјере настале штете, а бит ће испитан и велики број особа у својству свједока, с циљем прикупљања што релевантнијих информација везаних за овај догађај који је пробудио страх код великог броја Тузлака. 

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Фј

26.02.2019 16:50

СТРАВА.И.УЗАС.БЕЗБИЈЕДНОСТ.НУЛА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Модрица

26.02.2019 17:10

Опет по онима који једва крај са крајем састављају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пунто

26.02.2019 17:57

Тако и у Градисци једва крај са крајом састављају.а возе аута од 20 000 км.купују станове по Б.Луци и Н.Саду Дају дрзави 50 марака паусала и љуљај.нити поријекла робе ни евиденције колико се прода.а о фискалном рацуну да и не говорим БАШ МИ ИХ ЖАО !!!

Name

Ре Пунто

26.02.2019 20:09

Требао си и ти један или два станда на пијаци да отворис и мозда би и ти имао стан или два у БЛ и НС

Name

несигурно

27.02.2019 07:06

Каква то секта није добро осигурала градску пијацу од евентуалног пожара? Јадне продавачице и продавачи шта су дочекали.

ОДГОВОРИТЕ