Мадури се нису свидјела питања

Новинар и екипа једне америчке ТВ станице која програм емитује на шпанском језику, накратко су били приведени у предсједничкој палати у Каракасу пошто су интервјуисали венецуеланског предсједника Николаса Мадура.  

Свијет 26.02.2019 | 11:25
Мадури се нису свидјела питања
Инцидент је избио пошто је новинар „Јунивижна“ (Унивисион) Хорхе Рамос показао Мадуру снимак грађана Венецуеле како једу из камиона који одвозе ђубре, објавила је та ТВ станица.

Како преноси Би-Би-Си (ББЦ), њихова опрема је конфискована. Рамос је агенцији Ројтерс изјавио да ће шесточлана новинарска екипа бити протјерана.

Како је навео, у палати је задржан више од два и по сата пошто му је Мадуро рекао да му се не свиђају питања која му је поставио.

Рамос тврди да се Мадуру нису свидјела питања о „недостатку демократије у Венецуели, тортури, политичким затвореницима и хуманитарној кризи“. 

– Устао је пошто сам му показао видео снимак младих како једу из камиона који одвозе ђубре. Мадуру сам рекао да га милиони грађана Венецуеле и многе владе широм свијета не признају за легитимног предсједника, и сматрају га за диктатора – рекао је Рамос.

Министар за информисање Венецуеле Хорхе Родригес је изјавио да је влада примила на стотине новинара, али да не подржава „јефтини шоу“.

Рамос је амерички новинар рођен у Мексику и познат је по оштром стилу постављања питања саговорнику.

ББЦ подсјећа да је 2015. године избачен са конференције за новинаре Доналда Трампа, који је у то вријеме био кандидат за предсједника САД.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар