Чилић: Могу да освојим још неки Гренд слем!

Хрватски тенисер, Марин Чилић, причао је о очекивањима за нову сезону, али и наставак каријере.

Тенис 05.03.2019 | 20:30
Чилић: Могу да освојим још неки Гренд слем!
Чилић верује да може да до краја каријере направи још неки велики успех, као што је било освајање УС опена.

"Увек покушавам да себе 'гурам' ка освајању још титула. Али, истина је да морам да напредујем као тенисер како бих достигао пуни потенцијал. Ко зна... Могу да освојим још један или два Гренд слема, а можда и не могу. Ја ћу се трудити да играм најбоље што могу", рекао је Чилић пред почетак турнира у Дубаију. 

Хрватски тенисер је објаснио зашто у овом добу тенисери играју боље када уђу у четврту деценију живота него што је то био случај раније. 

"АТП ради одличан посао, а напредовала је и наука у спорту. ИМамо теретане близу терена, сви турнири имају велики број физиотерапеута и то нам све помаже. Пре два десет година, када напуните 30 спремни сте за пензију. Сада када напуните 30 година најбоље године су тек пред вама. Тада вам се не мења мотивација. Можда најбоље године животе и тениса тек долазе", јасан је Марин. 

Чилић је оправдао нешто спорији почетак ове сезоне. 

"Био сам веома заузет крајем прошле сезоне. Играо сам у Лондону и финалу Дејвис купа и нисам имао довољно времена да се одморим и припремим за нову сезону. Имао сам и проблеме са коленом, али се сада осећам добро и надам се да нећу имати више ових проблема", додао је Чилић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар