Новак је био непобједив, али...

Роџер и Рафа најбољи на својим подлогама! Бивши шпански тенисер, Хуан Карлос Фереро, говорио је о томе ко је најбољи тенисер свих времена.

Тенис 05.03.2019 | 21:30
Новак је био непобједив, али...
Бивши светски "број један" није имао најјаснији одговор на питање о томе ко је најбољи тенисер свих времена.

"Новак је показао да може да буде непобедив током дужег периода, али Рафа на шљаци и Роџер на трави су најбољи тенисери који су икада играли на тим подлогама. Имали су нестварне рекорде", рекао је Фереро за "Теннис Wорлд УСА". 

Ферероје причао о одлуци Федерера да се врати на турнире на шљаци, које није играо још од 2016. године. 

"Он је доказао да зна своје лимите и како да организује турнире на којима игра. Тотално је нормално да неки играч игра Гренд слем као што је Ролан Гарос. Ако је он тако одлучио то је зато што зна да може да игра тај турнир", казао је Фереро. 

Федерер је на последња три Гренд слема губио од противника против којих је био фаворит. Од Вимблдона па до Аустралијан опена су га редом заустављали Кевин Андерсон, Џон Милман и Стефанос Циципас. 

"Федерер је током прошле године показао невероватну снагу. Он ужива играјући на Туру и показује висок ниво тениса иако је близу 40. години живота. Андерсон, Циципас и Милман су озбиљне претне, а није ни лако играти мечеве на пет сетова против доста млађих од себе",додао је Фереро.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гоги

05.03.2019 21:44

Па што не рече ко је онда најбољи на бетону? Мали народ је трн у оку.

ОДГОВОРИТЕ