Није лако данас бити Станивуковић

Није лако данас бити Драшко Станивуковић, али то је једна битка коју он води јер није нормално да се ми навикнемо да полицијски инспектор данас пријети и то људима који су дошли да пријаве кривично дјело'', казао је Иванић за Н1.

Република Српска 26.02.2019 | 09:35
Није лако данас бити Станивуковић
Младен Иванић, почасни предсједник Партије демократског прогреса и бивши члан Предсједништва Босне и Херцеговине, казао је јутрос за Н1 да је у јавним наступима актуелног предсједавајућег Предсједништва Милорада Додика примијетио одређене промјене у посљедње вријеме.

Према његовом мишљењу, до промјена у јавним наступима свих чланова Предсједништва дошло је након недавне посјете Бриселу.

''Чланови Предсједништва су након те посјете смањили тензије у јавним наступима. То се посебно види код господина Додика, нема више приче о заставама и видео линковима. Они су се значајно промијенили, али једним дијелом је то био формалан састанак. Имало је својих позитивних елемената и не бих том састанку давао никакав посебан значај'', испричао је он.

Након завршетка мандата у Предсједништву, Иванић се није вратио на старо радно мјесто - мјесто професора на Економском факултету у Бањалуци.

''Нисам незапослен, имам агнажман, али на Универзитет се нисам вратио, али добро, издржаће се све па и то. Не живимо у уређеном систему и наравно да постоје привилеговане структуре које могу да раде шта хоће. Ко год није у владајућој структури има заиста огромне проблеме и мислим да то показује сву поремећеност овог друштва'',рекао је Иванић за Н1.

Говорио је и о Драшку Станивуковићу, народном посланику из ПДП-а. Како је казао, његов стил је осебујан и припада младим људима.

''Он има моју пуну подршку и кад год је на њега вршен претјерани притисак ја сам стајао иза њега. Наравно, тај стил којим он то чини је осебујан и припада младим људима, млади људи носе у себи ту неку снагу и вољу, жељу да се ствари мијењају. Та огромна енергија коју он има заслужује пуну подршку. Драшко има моју подршку. Мислим да има заиста врло добре, темељне вриједносне системе. Истински је посвећен демократији. Није лако данас бити Драшко Станивуковић, али то је једна битка коју он води јер није нормално да се ми навикнемо да полицијски инспектор данас пријети и то људима који су дошли да пријаве кривично дјело'', казао је Иванић за Н1.

(БН/Н1)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

правда

26.02.2019 08:41

јесте лако бити станивуковиц само треба имати понос и достојанство и непоклекнути под притисцима и непродати веру за вецеру или фотељу свакати цаст драско прависи потомак и наследник возда карадјордја и некате прати среца и постење када знас за понос образ и постење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда је спора али достизна

26.02.2019 09:10

Тацно тако,свака цаст за коментар

Name

Није лако само

26.02.2019 09:52

Није лако само бити гласац снсд,морас све норме,принципе,вјеру,образ погазити и дубоко стуци у себи да би могао гласати за неког као Додик који прода све,од Брцког од када висе нема РС-а,па до задузености да унуци унука неце моци вратити.Све остало код нас Срба је лако бити,погледате какви су нам били предци и видите.да нас красе постење,јунаство,борба за слободу,цаст и образ,све контранод оног сто је Додик и снсд од овог народа направио.

Name

Ре није лако

26.02.2019 10:45

Па кад вам је таква “чиста “ историја зашто наградјујете ратне злочинце и неће те да погледате истину у оци ? Јер сте кукавице или се толико срамите блиске прошлости ?

Name

Вјеруј

26.02.2019 10:47

Некоме није лако, а неком јесте. Када човјек одлучи да је добро само добро и да ће бринути о томе, онда му није тешко бити искрен и тако поступати. Али наше друштво је лицемјерно и ријетки су они који ће у свако доба бити тога свјесни. Битно је да је Драшко искрен, људи су то препознали, и добри и лоши. Добрима Драшко годи, виде у њему неку наду, а лошима смета шта год да каже. Данас није лако бити добар јер те људи осуђују и љубоморно игноришу твоје поступке, тачно се зна, тачно се види ко је какав.

Name

Јаа

26.02.2019 10:50

Ма није лако друзе, замисли ста његови родитељи прозовљавају, колоко се ноје за њега ипак им је јединац. Али свака му цаст, само нека издрзи све ово и далеко це догурати

Name

Одмах

26.02.2019 11:20

Прихватам

Name

Одговор ре није лако

26.02.2019 12:06

Такви као ти су чисти пример узречице "Продао вјеру за вечеру", тако да ниси подобан својим ауторитетом уопште коментарисати своје претке Србе, они историју имају за разлику од других који ту историју краду, каква је таква је и њихова је, и свашта им се може и додати и одузети као и свим већим Европским народима, али придев кукавице то никако, уђеш у старе Венецијанске и Млетачке архиве спомињу се Срби, уђеш у Аустријске спомињу се Срби, уђеш у Англо-Саксонске опет Срби, скоро отворени Истанбулски архиви опет Срби, Ватикански дневници опет Срби, манире се Wикипедије, читајте мало архиве и стварне папирнате списе ако вас већ историја занима и видећеш да није све баш ко у твојој глави!

Name

За ре ре одговор Срби

26.02.2019 12:41

Није спорно опет Срби,па опет Срби,спорно је лагати несто сто је оцито,доказано,пресудјено,кад то негирас,доводис у сумњу ствари које набрајас о Србима,старији сте народ од Американаца,па види гдје сте ви,гдје су они.Пријатељу драги,лагање и негирање највисе стети вама ако си уопсте тога свјестан.

Name

Подрска

26.02.2019 08:46

Ни најмање није лако. Желимо му снагу и истрајност. Подршка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није лако

26.02.2019 10:39

Који је терет бити богат и глуп, смо он такав разумије напацени народ.

Name

НАДА.

26.02.2019 08:52

КАКО ГОД СЕ ТО ЗВАЛО ЈЕДНА ВЕЛИКА СРАМОТА ЗА НАСУ ДРЗАВУ. ТИ БОГАТАСИ СТО СУ СВЕ ПОКРАЛИ НЕЗНАЈУ ДА ЦИЈЕНЕ НИСТА И НИЦИЈЕ ПА ЦАК НИ ЗИВОТЕ ОБИЦНИХ СМРТНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

26.02.2019 09:21

Ти вјероватно мислиш на богаташ Бурлу и његове кумове

Name

Гоца_ПД

26.02.2019 08:55

Треба да сви станемо иза Драска и да га подрзимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.02.2019 09:04

нормални људи га и подржавају, то се видјело и на изборима. Напред Драшко, напред млади човјече!

Name

Ролидук

26.02.2019 09:10

Ти висе немас гдје стати једино код попа

Name

За Гоцу

26.02.2019 10:40

Купице тата партију, па цемо стати сви уз Драска.

Name

Нико

26.02.2019 10:55

Ја се надам да це се у скорије вријеме кандидовати за неку вецу функцију гдје це јос висе народа моци да му прузи подрску својим гласом. Ови црвени скотови су свјесни тога и зато ударају свим силама на њега. По мени он је будуци предсједник

Name

Веритас

26.02.2019 09:03

НИје дана лако бити градјанин Републике Српске, у најкорумпиранијој дрзави у Европи. Није лако свакодневно гледати политицаре на власти који су толико пута слагали народ који наводно представљају и у цијем интересу, "наводно", раде. На залост , у групу тих политицара спадају, у првом реду, Милорад Додик и Младен Иваниц, а ево у последње вријеме и Драско Станивуковиц. О ДОдиковим лазима и "промјенама ставова" не вриједи писати, јер их има толико да се могу књиге писати . На залост, Станивуковиц је недавно изјавио да , ' због лицне безбједности мора напустити ову земљу, сто смо сматрали оправданим , изнудјеним цином. Није много просло и своју тврдњу је погазио. Са друге стране, странка цији је цлан, умјесто да на одговарајуци нацин реагује на стравицне пријетње које су упуцене њиховом цлану, те напусти СКупстину РС док се одговорни не процесуирају и не казне, и на тај нацин стану у одбрану свих постених градјана Републике Српске, наставили су да далеко од оцију јавности доносе погресне одлуке које су додатно дискредитовале ионако јадну опозицију, и на тај нацин само иду на руку најкурумпиранијој власти.... На залост, у овој земљи не постоје снаге које могу помоци обесправљеним градјанима........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

26.02.2019 10:09

Ре веритас или ниси цуо ста је Драско рекао или те памцење не слузи добро дјецко је рекао да напуста накратко ради лицне безбједности и јос неки обавеза којетреба да заврсии да це се усоро вратити наорузан знањем сто је и уцинијо

Name

Дејан

26.02.2019 10:20

Твоје размишљање се уклапа са овим искривљеним системом вриједности, можда је то заиста, постало нормално код нас, деценија и по прође у овом накарадном систему, па је ваљда и разумљиво да смо се прилагођавали, неко мање, а неко више. Суштина је да странка стоји иза својих чланова у начелу, али изабрани представници народа, као што је и народни посланик, у демократији, су представници народа чије гласове заступају, а клуб и странка су секундарне улоге на том нивоу, дакле сваки посланик у демократском систему има свој став и свој глас у име народа који су му то омогућили и због таквог става, бирали, дакле није право странке да одлучује о некој теми и гласа, него појединачних ставова посланика, савјесних посланика, који имају право на другачији став од политике странке и њеног шефа, како уосталом објаснити папке? Међутим, од 2005.-те на овамо све се измјенило, један човјек и три странке, па још неколико сателита и нико нема став, нити право да мисли, за то служи странка... Нема више корективног фактора, смисао постојања три стуба власти, као и опозиције, одговорност, морал...све је уништено за деценију...сад је доведено до тога да преиспитујемо, прогањамо, сатанизујемо...сваки и најмањи глас који покуша упалити свјетло, покренути здраво размишљање, указивати на могуће погрешке система/режима... Сјетите се или пронађите снимке НСРС из периода 2001-2006., Тад се демократија у том дому бар назирала ...

Name

Љиља

26.02.2019 09:04

Да имамо висе оваквих млади као сто је Драско,на залост није тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.02.2019 11:21

Има,има шукало,Вукан итд.

Name

мали.мрав

26.02.2019 09:15

Факат није лако, толики милиони, велики је то терет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА ✊

26.02.2019 09:23

Пуном паром подрзаван Драска Станивуковица, на младима свијет остаје .Сву своју енергију је посветио да земљу извуце из пропасти и да створи бољи амбијент . Зели да заустави одлив младих људи , да им доказе , да се исплати борити и земљу градити достојну вриједности цовјека .Драско је нада за будуца поколења . Зивио Драско Станивуковиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.02.2019 10:49

Не можеш ти опанак никад из блата извуц !!!! Ногу можеш али опанак ће вазда заглибљен остати у блату

Name

за Ре

26.02.2019 11:50

Наравно да не мозе,кад се пола Срба заглибило у блату гледајуци светца Бају да им сваке цетврте године купи пиво и сендвиц за бољу будуцност Републике Српске.

Name

за РЕ

26.02.2019 12:10

Ма дај, сви ми имамо своје опанке, не причај глупости. Као да је сељак онај у опанцима, некоме су код вас попили мозак кад можете тако изјављивати, писати.

Name

Öööööööööää

26.02.2019 10:51

БРАВО ДРАСКО, АЛИ ЦИНИ МИ СЕ ДА ЈЕ МАЛО ТАКВИХ ХРАБРИХ ЉУДИ ДА СЕ СУПРОСТАВЕ НЕПРАВДИ, КОРУПЦИЈИ И КИМИНАЛУ КОЈИ ВЛАДА ДУЗЕ ВРИЈЕМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

колико

26.02.2019 10:58

он има подрску види се од ових баба испред цркве, само га ови из групе пзд подрзавају. Нормалан свјет се згрозава анархије и безвласца. Јадна земља у којој СТАНИВУКОВИЦИ пропагирају демократију и постење. Бацио се син на тату а на кога це другог.Јадна ли си Бања Луко ко те води у бољитак, и јос да се цовјек насмије колико је имао гласова у бања луци.Као опозиција покрала а он није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

26.02.2019 11:10

Иванић је био прави политичар,умјерен,одмјерен,свака његова реч и сав његов рад је имао смисла,добар професор,квалитетан у сваком смислу,али на жалост у оваквој накарадној земљи такви немогу било шта да ураде јар криминалцима то неодговара и бивају прогоњени. Надам се да ће млади попут Станивуковића овом злу стати на пут и преокренути земљу у неком бољем смеру. Сву срећу желим Станивуковићу и нека га бог чува од сваког зла на његовом путу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

26.02.2019 11:33

Где бре лако матори,оваква будала бити није ни мало лагано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није лако

26.02.2019 11:33

данас бити Станивуковић али је још теже не бити.Све је то иста багра.Док је год дрзава слаба,док нема полиције,закона,суда итд ,док је рад у политици овоилико плацен док се сетају криминалци док се систем а не људи који га опслузју не промијени НЕМА НАПРЕТКА.Најбоље одселити одавде негдје на запад па лагано изпочетка.ваљда це неко насе покољење боље да зиви.Поyy

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

26.02.2019 11:45

А неко га тера да ради то шта ради???

Name

007

26.02.2019 12:39

Ста фабрика предлози овај тип,. сви цемо бити запослени? Млати празну сламу.

Name

Инге

26.02.2019 18:55

Овај младиц никада неце успјети у политици.За десет година од данас,он се уопсте неце бавити политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

26.02.2019 20:32

Ма, гдје ће му бити лако,'ајте, молим вас, ма"никако му није лако", баш ми га жао.

ОДГОВОРИТЕ