Промјенљиво облачно вријеме у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и мало топлије него јуче са дневном температуром од пет до 12 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 26.02.2019 | 08:08
Промјенљиво облачно вријеме у БиХ
Ујутро промјенљиво, понегдје и претежно облачно, у котлинама и око ријека биће услова за маглу.

Прије подне и око поднева биће више облака на планинама на југозападу и на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се пролазно смањење облачности, па ће понегдје бити сунчано са малом до умјереном облачношћу уз даљи раст дневне температуре у односу на претходни дан.

Послије подне пораст облачности, па ће преовладавати промјенљиво, а касније и претежно облачно.

Увече и у ноћи на сриједу могуће су слабе падавине на истоку уз Дрину, у нижим предјелима слаба киша мјестимично, а на планинама сусњежица и снијег.

Дуваће слаб до умјерен западни и сјеверозападни вјетар, у Херцеговини јака бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац и Хан Пијесак минус девет, Бјелашница и Иван седло минус седам, Бугојно, Вишеград, Фоча, Дрвар и Сарајево минус шест, Јајце минус пет, Тузла, Добој, Мркоњић Град, Сребреница и Зеница минус четири, Бихаћ и Сански Мост минус три, Бањалука, Бијељина и Приједор минус два, Градишка нула, Србац један, Невесиње и Градачац два, Билећа, Гацко и Требиње три, Ливно пет, Неум седам и Мостар осам степени Целзијусових.

Висина снијега: Бјелашница 197, Хан Пијесак 49, Чемерно 34 центиметра. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар