Погибија Емилијана Сале: Нови детаљи и фотографије...

Одсек за истраживање ваздушних несрећа Велике Британије изнео нове податаке о истрази пада авиона у којем је погинуо аргентински фудбалер, док се пилот води као нестао.

Фудбал 28.02.2019 | 22:00
Погибија Емилијана Сале: Нови детаљи и фотографије...
Аргентинац Емилијано Сала погинуо је у паду авиона Пајпер Малибу под ознаком Н264ДБ на путу из Нанта у Кардиф 21. јануара.

Летелица је нестала са радара брзо након полетања, а пронађена је 13 дана касније на дну Ламанша, након што су Салина породица и пријатељи покренули приватну истрагу.

Из олупине авиона извучено је тело фудбалера, а након обављене обдукције он је кремиран у родном граду Прогресо, 538 километара од Буенос Ајреса, у провинцији Санта Фе.

Пилот Дејвид Иботсон још се води као нестао.

Служба за истраживање ваздушних несрећа Велике Британије, која је покренула истрагу након пада авиона, открила је да пилот није имао дозволу за комерцијалне летове, већ само за приватне.

То значи да Иботсон није могао да превози било кога у летелици уз новчану надокнаду.

Он је имао дозволу за летове у САД и Великој Британији, па се додатно истражује да ли је он прекршио прописе, односно да ли се то односило и на Европску унију, или је тамо могао да изводи летове за које му плате.

Истражитељи нису још дошли до података колико је Иботсон укупно провео времена у ваздуху месец дана пред кобни лет, јер је дневник који воде пилоти изгубљен.

Према прелиминарним подацима, он је укупно имао око 3.700 сати летења у каријери.

Објављене су и нове фотографије остатака летелице из Ламанша, коју су снимиле специјалне камере из подморнице која је послата на место несреће.

Мали авион претрпео је велика оштећења, пукао је на три дела, која су остала повезана само кабловима. Мотор је нађен ван летелице, а недостају и делови оба крила, као и репа.

Авион пре пада није се држао праволинијске путање, већ је неколико пута пропао, пре него што се изгубио са радара и срушио.

Иботсон је два пута тражио дозволу да спусти летелицу на мању висину због смањене видјивости узроковане маглом.

Авион се у тренутку несреће за минут спустио више од 2.000 метара, односно падао је брзином од 144 километара.

Истражитељи су саопштили да истрага још није завршена и да ће детаљније информације имати након анализе великог броја података који су сакупљени са радара, након разговора са сведоцима и прегледа снимака камера под водом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар