Ђере је први након Новака с титулом, са турнира Серије 500!

Великим тријумфом на турниру у Рио де Жанеиру, Ласло Ђере је постао први тенисер из Србије после Новака Ђоковића са трофејом Серије АТП 500 у синглу.

Тенис 26.02.2019 | 11:30
Ђере је први након Новака с титулом, са турнира Серије 500!
Тенисер из Сенте је у недељу увече забележио велику победу пошто је у финалу надиграо Феликса Оже-Алијасима из Канаде са 6:3, 7:5.

Осим што је добио 500 поена, који су му помогли да оствари скок са 90. на 37. место АТП листе, Ђере је зарадио и чек од 369.000 долара.

Велика победа у Бразилу омогућиће Ђереу да избегне квалификације за оне најважније турнире, попут Мастерса и Гренд слемова.

Ђере, који је на Аустралијан Опену изгубио у првом колу од Јевгенија Донскоја, тада је рекао како нема среће на турнирима у Аустралији. Када је говорио о плановима за наставак сезоне није био сигуран да ли ће уопште играти на мини америчкој турнеји.

"После Јужне Америке ћемо видети, можда заиграм у Индијан Велсу и Мајамију", рекао је тада Ђере.

Победа у Рију у потпуности може да промени њеове планове. Сада има место у главном жребу, што није без значаја. Неће морати да троши енергију за мечеве у квалификацијама, тако да ће бити свежији за главни турнир.

Осим тога, занимљиво је да је Ласло први играч из Србије још од Пекинга 2015. и Новака Ђоковића који је успео да освоји турнир Серије 500.

Ђоковић је од укупно 73 трофеја у каријери, 12 пута славио на такмичењима у Серији 500 и то у четири града, Бечу (1), Дубаију (4), Пекингу (5) и Базелу (2).

Колико је успех Ђереа битан види се и на основу тога да ни некада осми тенисер света, Јанко Типсаревић није успео да тријумфује на турниру ове категорије.

Јанко је све четири титуле освајао на турнирима Серије 250. Било је то у Москви и Куала Лумпуру 2011, у Штутгарту 2012. и Ченају 2013. године. Виктор Троицки три, два пута у Сиднеју и једном у Москви.

Филип Крајиновић и Душан Лајовић још чекају на своје првенце на најважнијим такмичењима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар