Федерер: Новак ми је за петама!

Нисам очекивао три Гренд слема у низу! Освајач 20 Гренд слем титула, Швајцарац, Роџер Федерер, ове недеље покушаће да освоји јубиларни 100. трофеји у каријери.

Тенис 28.02.2019 | 22:45
Федерер: Новак ми је за петама!
Швајцарац је у ексклузивном интеррвјуу за "Спортски журнал" причао о ривалитету са Новаком Ђоковићем, који ће на терену бити од 7. марта на Мастерсу у Индијан Велсу.

Федерера су питали да ли сматра са му је рекорд од 20 Гренд слем трофеја угрожен, пре свих од стране Ђоковића и Надала, који имају 15, односно 17 најважнијих титула.

"Да, и то већ дуго времена. Није то ништа ново, само се дада више прича о томе. Што су подлоге сличније, лакше је нагомилати највеће пехаре. Баш као што сам и ја успео. Мислим да је и то био разлог зашто сам претекао Сампраса, јер су сада мање разлике између подлога него у његово време", каже Федерер.

Швајцарац је признао и да није очекивао да Новак освоји три Гренд слем пехара заредом.

"Нисам очекивао освајање три Грен слема у серији, али од некога какав је Новак, увек се могу очекивати велике ствари када се осећа сто одсто спремним. Пре годину дана није био сто одсто, тек се био оперисао. Ни у Индијан Велсу ни у Мајамију није то био онај Новак на каквог смо навикли. Али мислим да је било само питање времена када ће поново заиграти у најбољој форми. У том тренутку је искочило питање да ли је он опет довољно добар да осваја највеће титуле. Очигледно је да јесте. Мислим да је освајање Вимблдона било велики тријумф, нарочито му је победа против Надала у полуфиналу вратила веровање да је поново као у најбољим данима. Од тада се не зауставља. Био је супериоран на свим грен слемовима", признао је Швајцарац.

Српском тенисеру се указала прилика да у Паризу на Ролан Гаросу стигне до четвртог највећег пехара у низу, чиме би поновио успех из 2015. и 2016. када је од Вимблдона до Париза био власник четири највећа трофеја. Федерер сматра да је то велики подвиг.

"У истој равни је са највећим подвизима у историји. Иако није тајна да је сада то можда мало лакше постићи него раније, што наравно не умањује његов успех. То исто важи и за мене и Рафу или свакога ко је близу. Али подлоге су сада много сличније него раније, када сте имали екстремно брзу траву и екстремно спору шљаку. Разлика је била толико екстремна да је било веома тешко урадити оно што је Борг успевао, да осваја Ролан Гарос и Вимблдон у истој години", каже Роџер.

Он има велику прилику да освоји јубиларни пехар баш у Дубаију.

"Још од Базела када сам освојио 99. пехар, сви ме питају исто, на сваком турниру на који дођем. Наравно, да у Дубаију, где сам у каријери доживео толико успеха, верујем да могу да постигнем ову бројку. С друге стране, жреб је тежак, ја нисам играо неколико недеља и морам да се ресетујем. да будем спреман за први меч. Ипак, надам се да ће све овде кликнути како треба. Неће бити лако, али волео бих да на крају недеље поново причамо на исту тему", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар