Од отказа због килограма до „Форбсове“ листе најутицајнијих

Тијана Тамбурић је после 10 година успешне манекенске каријере и отказа, основала сопствену компанију. Данас је то успешна фирма са стотинак жена које послују на храбар, оригиналан и иновативан начин. Због тога се управо Тијана нашла на „Форбсовој“ листи „30 најутицајнијих личности млађих од 30 година“.

Занимљивости 25.02.2019 | 13:16
Од отказа због килограма до „Форбсове“ листе најутицајнијих
„Што више радим то имам више среће!“, открива тајну свог успеха Тијана Тамбурић. Управо рад, упорност и оригиналност, Тијану су сврстали на Форбсову листу 30 најутицијанијих личности млађих од 30 година.

„Почела сам да радим као менекенка кад сам имала 15 година, док сам била у средњој школи. И наставила сам док сам била на факултету и радила друге пројекте које су ме интересовали“, присећа се Тијана.

После 10 година успешне каријере, агенција ју је отпустила уз образложење да има превише килограма.

„Није било пријатно, али сам довољно дуго провела у тој професији да сам знала да кривица није била моја. Кад агенције имају проблеме, имају тенденцију да их свале на девојке које се онда осећају кривим. Хтела сам да претворим ту кризу у шансу и донела сам одлуку да променим каријеру и осетила велико олакшање и слободу и то је био моменат да кренем на нови пут“, објашњава ова млада предузетница.

Тијана је одлучила да оснује компанију, која неће пратити сурова правила моделинга, већ ће поштовати и подржати жене попут ње.

„Основала ову компанију пре две године са другарицом која се зове Франзиска Клајн, а зовемо је Франзин. Немица је која живи у Лондону. Суштина нашег партнерства је поверење и свест да свако од нас има различите предности и мане. Ми смо креативна агенција која окупља само жене, зато се и зовемо 'Фемале Нарративес' - то јест 'Женске приче'“, истакла је Тамбурићева.

На почетку шест девојака, а сада компанија има 100 запослених. За само две године оствариле су сарадњу са утицајним глобалним брендовима. Императив им је био, како Тијана каже, висок квалитет, оригиналност и новитети. И управо због таквог пословања, али и чврстих животних принципа, Тијана се нашла на Форбсовој листи „30 испод 30“.

„Издвајамо се због две ствари. Концептуално – по томе сто смо све жене и што креирамо аутентичне маркетиншке приче користећи стварне особе, наше чланице. На практичном нивоу – код нас нико није стално запослен, окупљамо се око пројеката и све наше чланице су слободне да раде на другим пројектима“, прецизирала је Тијана.

Према њеном мишљењу, свако мора прво добро да упозна себе и да зна које су му предности и мане: „Имам воље и упорности и желим да урадим ствари за себе. Није ми тешко да се стално поново доказујем, што захтева доста одлучности и вере у себе“.

Ове карактерне црте ће те одвести до каријере која ти највише одговара, али прво мораш да се посветиш себи да би схватила које су, поручује ова млада жена.

Србија, посебна инспирација за Тијану

Без обзира на то што живи у Лондону и сарађује са светским брендовима, за Тијану је Србија посебна инспирација. Зато је искористила прилку да приликом једног пословног боравка направи филм Домовина.

„После завршеног посла, успела сам да наговорим моју сниматељку Јулију Шашкину, да остане у Србији са мном још неколико дана и да снимимо филм који сам одувек желела да направим – о мом односу са Србијом. Радиле смо са још неким изузетним женама, као што су Љубица Арсић, Јована Лутовац и Ивана Ђорђевић, да направимо филм који је сниман у Белграду, Крушевцу и Горњем Ступњу – местима за које сам највише везана. У Београду сам рођена, у Крушевцу ми живе обе баке, а у Горњи Ступањ сам одлазила скоро сваког лета“, прича Тијана.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар