Ђере: Сањао сам са родитељима овај тренутак...

И верујем да ме они сада виде! "Рано сам открио да живот није фер и трофеј из Рија посвећујем мајци и оцу. Захваљујући њима ја сам ово што јесам, бескрајно су веровали у мене", емотиван је нови други рекет Србије. . .

Тенис 27.02.2019 | 20:30
Ђере: Сањао сам са родитељима овај тренутак...
Добри, тихи и вредни људи тешко успевају у модерном, бучном свету. Мало је места остало где такви, као што је наш нови тениски јунак Ласло Ђере успеју да се пробију од гомила букача и хвалисаваца. Спорт, и то појединачни је можда један од последњих бастиона где "пристојан свет" влада.

А бољи, пристојнији и тиши херој одавно није виђен. Момак из Сенте којем је тек 23 године пре два месеца је остао и без оца, након што му је 2012, године у којој је освојио престижни јуниорски турнир Оранџ Боул, преминула мајка. Сам, без родитељске подршке смогао је снаге и подигао јуче први АТП трофеј у каријери. И то не било који, већ АТП 500 у Рију де Жанеиру скочивши за 53 позиције те је сада 37. на свету и званично други у Србији.

"Рано сам открио да живот није фер... Трофеј у Рију посвећујем родитељима" емотиван је наш ас,"Захваљујући њима ја сам ово што јесам, бескрајно су веровали у мене. Заједно смо сањали овај тренутак и верујем да ме они сада виде. Желео сам и желим да их учиним поносним. Вечно сам им захвалан на свему, моје мисли су са њима, као и моје срце. Остаћу заувек посвећен томе да све што радим радим на начин како су ме они учили“

До првог АТП трофеја Ђере је стигао савладавши редом Доминика Тима, Тара Данијела, Каспера Руда, а у финалу Феликса Оже-Алијасима.

"Све је још свеже. И свестан сам и нисам недеље иза мене и свега што ми се за само седам дана догодило. Недеља великих емоција, разорних емоција, посебно у тренутку када сам узео тај победнички поен и подигао пехар, заувек ћу се сећати овог дана. Први пут сам у Рију, први турнир у овом граду у коме сам доживео моју недељу снова. Знао сам да једном мора да крене на боље, након толико мечева, турнира на којима сам имао велике мечеве у шаци, на крају губио тесно, сада се све отворило. Све је кренуло победом над Тимом, након тога добио сам посебно надахнуће и осећао да је дошло време за нешто веће."

Први тениски идол 23-годишњаку из Сенте је био Енди Родик, али се брзо прешалтовао на "домаћу сцену". Што се тиче осталих спортова, обожава кошаркаша Двејна Вејда.

"Волео сам да гледам Родика због моћне серве, а онда сам кренуо да пратим Јанка Типсаревића, па Виктора Троицког и Новака Ђоковића. Са Нолетом се добро знам, мада се не срећемо често. Поздравимо се и попричамо на турнирима када се стигнемо.  Он је диван момак и инспирација за све нас из Србије. Када сам ушао у Топ 100 послао ми је поруку, а и звао ме је да играм са њим дубл у Дубаију када нисам био ни близу овога што сам сада. Што се тиче осталих спортова, обожавам Двејна Вејда који ове године одлази нажалост у пензију"

Одмора нема, следи АТП турнир у Сао Паулу где је у првом колу снаге одмерио са Италијаном Алесандром Ђанесијем и победио га вечерас, те нема много времена за прославу коју ће направити када се врати у Србију.

"Прославио сам овде са тренером, попио коју чашу вина, али права журка ће бити тек када се вратим у Србију где ме чекају породица и пријатељи. Неће ми бити ново да одмах након финала идем на други турнир, али оно што је ново, што много тога мења у будућности је тај нови ранг као и титула која ми је донела велику дозу самопоуздања. Са рангом 37 сада су ми врата великих турнира отворена, на некима ћу бити и носилац, значиће ми све то пуно. Победа у Рију ми даје ветар у леђа, једно психичко олакшање, јер фудбалски речено уписао сам се у листу стрелаца и сада је све лакше" закључио је Ђере.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар