Ђере: Титулу ћу славити кад се вратим у Србију!

Ласло Ђере је после тријумфа на турниру у Рио де Жанеиру направио велики скок на АТП листи са 90. на 37. место.

Тенис 26.02.2019 | 20:30
Ђере: Титулу ћу славити кад се вратим у Србију!
Освојио је великих 500 поена и сада може мирно да крене у наставак сезоне у који ће свакако ући са огромним самопоуздањем.

Момак из Сенте је коначно потврдио класу и процене стручњака да се ради о једном од талентованијих играча у својој генерацији. У интервјуу по освајању титуле признао је да му је лакнуло што је коначно освојио важан трофеј.

"Срећан сам што сам освојио прву титулу, поготово што је дошла на турниру из серије 500. Био је то изузетан дан у мојој каријери, животу. Био сам нервозан пред почетак меча јер сам знао да ме чека одличан ривал. Било је напорно и физички и психички", изјавио је Ласло. 

Он је признао да је увек имао проблема на старту сезоне и отуда му овај трофеј много значи. 

"Никада нисам био добар почетком сезоне. Последње две године сам губио осам или девет мечева у низу. Нисам био забринут када сам дошао и Рио, јер је тек средина фебруара. Био сам разичаран када сам видео жреб, јер је Доминик Тим био мој први противник. Ипак, веровао сам да могу до победе. Некада победите фаворита на почетку и до вас онда носи до краја недеље. Тако је било и мени. Моменти у којима славите победу над играчем који је међу најбољим на свету, то је разлог због којег сам живот посветио овом спорту. Значи ми много и сигурно сам стекао значајно искуство."

Ласла су питали и да ли му је поруку или неки савет дао најбољи тенисер света Новак Ђоковић. 

"Одлично се познајемо и увек попричамо када смо заједно на неком турниру. Он игра највећа такмичења, што у мом случају није увек било, тако да у последње време нисмо имали прилике да дуже будемо заједно. Послао ми је поруку када сам ушао међу сто најбољих, и звао ме је да играмо заједно у дублу у Дубаију у периоду када нисам био ни близу Топ 100. Он је сјајан момак и велика инспирација за све нас", додао је Ђере. 

Питали су га и како ће прославити титулу. 

"Нисам планирао ништа по том питању. Знам да ћу славити са тренером (Борис Чонкић) јер је он ту. Можда ћу коначно баталити пасту, пиринач и пилетину која ми је била на менију последњих десетак дана. Можда чаша вина, славићу кад се вратим кући у Србију са породицом и пријатељима", открио је Ђере.

Ласло је помало стидљив момак, тако да је енигма за многе на АТП туру. 

"Волим да читам, када ми време дозволи одем и до биоскопа. Волим да проводим време са девојком кад год је могуће. Обожавам да правим колаче и пецива кад имам времена. Бравим одличне брауније, бухтле са циметом и чипс, али генерално волим да експериментишем", оркрио је тенисер из Сенте. 

Неизбежна су била питања и ко су му били тениски узори. 

"Волео сам да гледам Ендија Родика због његовог сјајног сервиса. У соби имам постер Густава Куертена када је освојио пехар на Ролан Гаросу. Одувек сам се угледао на Јанка Типсаревића, Виктора Троицког и Новака Ђоковића када су почињали". 

Прати и друге спортове. 

"Сећам се када је отац гледао НФЛ меч пре пар година, играли су Сијетл и Њу Орлеанс. Свидело ми се како се Сијетл борио и од тада их редовно пратим. Гледам стално снимке њихових мечева. Када је реч о НБА, раније сам навијао за Чикаго због Двејна Вејда, сада сам уз мајами јер је он тамо. Знам да му је ово последња сезона, тако да не знам шта ћу радити кад се он повуче", насмејао се Ђере.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар