Звездине опције за дерби...

Родић и Јованчић кроје тим, како Иванић може до стартних 11. . .  Црвено-бели отпочињу припреме за најважнији меч у сезони.

Фудбал 27.02.2019 | 23:52
Звездине опције за дерби...
Утакмица у Сурдулици није била на нивоу Црвене звезде, али је и те како помогла Владану Милојевићу да добије јасне смернице када је у питању кројење стартне поставе за предстојећи 159. вечити дерби.

Оно што је јасно јесте да ће само неколико играча из меча на југу Србије истрчати на траву највећег српског стадиона у суботу од 18 часова, док ће остатак тима у доброј мери зависити од опоравка повређених играча. Пре свих Милана Родића и Душана Јованчића.

Њих двојица би у случају да се потпуно оправе извесно били стартери против Парног ваљка, па би тако Родић у последњој линији заиграо са Стојковићем, Савићем и Милуновићем, док би се Јованчић нашао у тандему са Бранком Јовичићем, а иза истуренијег плејмејкера Марка Марина.

Мохамед ел Фарду Бен је имао проблема са вирусом, па га је Милојевић поштедео у Сурдулици, како би се максимално спремио за можда и пресудни меч у сезони, док би са друге стране требало да се нађе Ерик Јирка. Словак би својом енергијом максимално оптеретио десни бок Партизана и пробао да га натера да знатно мање размишља о офанзивним акцијама.

Свежину и ноге од залеђеног и разровареног терена у Сурдулици сачувао је и Ричмонд Боаћи, који је током зимских припрема, али и у премијерном мечу са Војводином, показао да је са потпуно новом енергијом и расположењем ушао у пролећни део сезоне. Милан Павков се борио у Сурдулици, али се чини да ипак није успео да убеди стручни штаб српског шампиона да му је место у стартној постави.

Дакле, у идеалним условима по стручни штаб Црвене звезде, а то је да не буде никаквих кадровских проблема за меч са Партизаном, Владан Милојевић би на терен против љутог противника требало да изведе састав: Борјан - Стојковић, Савић, Милуновић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Марин, Јирка - Боаћи.

С обзиром на то да опоравак Душана Јованчића од повреде предње ложе није баш ишао планираним темпом, његово учешће у 159. вечитом дербију је под знатно већим знаком питања него када су у питању Милан Родић или Марко Гобељић. Стога је у овом тренутка на његовом месту у маневру можда и највећа дилема. Против Војводине и Радника ту се нашао Горан Чаушић, али неће бити изненађење уколико би се у троглу са Јовичићем и Марином нашао Мирко Иванић.

Поливалентни везиста осетио је терен у претходна два меча, веровало се да ће у Сурдулици заиграти од старта, али се ту ипак нашао Лоренцо Ебисилио, који још једном није успео да убеди стручни штаб, али ни комплетну звездашку јавност да му је место међу стартерима. Иванић би могао да буде једна од озбиљних опција за дерби, иако поседује нешто офанзивније играчке карактеристике.

У случају да се он нађе у тиму Звездина формација би више личила на 4-1-4-1, с тим што би Иванић имао далеко више дефанзивних дужности у тиму од Марка Марина. Дакле Звезда би у том случају заиграла у саставу: Борјан - Стојковић, Савић, Милуновић, Родић - Јовичић, Иванић - Бен, Марин, Јирка - Боаћи.

Постоји и трећа, додуше мање реална, али са друге стране сасвим могућа опција када је у питању изглед Звездиног тима за меч са Партизаном, а то је да буде идентичан оном који је заиграо против Војводине и оставио више него позитиван утисак на пролећном отварању: Борјан - Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић - Јовичић, Чаушић - Бен, Марин, Симић - Боаћи.

Уколико Родић, који још делује апсолутно недодирљиво у тиму Црвене звезде, ипак не буде спреман за вечити дерби, на његовом месту ће се наћи Милан Гајић, који се идеално уклопио у нови тим и показао да може да буде и те како користан на левом боку. Са друге стране, ако се не оправи Јованчић, а Владан Милојевић ипак не одлучи за опцију са Иванићем, онда би се Горан Чаушић поново нашао у Звездином маневру. Миљеник шефа стручног штаба Црвене звезде још из омладинског погона констатно је на удару критика публике српског шампиона и вечити дерби би му представљао идеалну прилику да поправи негативан утисак и коначно докаже да је кадар за главну улогу у овом тиму.

Из макар једне од опција за тим са Партизаном никако се не сме изоставити ни упорни и врло пожртвовани Вељко Симић. Звездин повратник је био стартер у обе пролећне утакмице. Против Војводине је био изузетно запажен, док се против Радника није снашао на тешком терену. У сваком случају, ако се Милојевић не одлучи за Јирку, ето Симића у стартној постави.

Стручни штаб Црвене звезде у сваком случају има јасну слику комплетног стања играчког кадра, па Владан Милојевић и његови помоћници од данас крећу са припремом суботње уткмице. Звездина струка има велики број играча на располагању, али се чини да је оформљен ужи круги играча који конкуришу за меч са Партизаном, па не треба очекивати нека велика изненађења када је у питању тим који ће у суботу истрчати на стадион Рајко Митић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар