Ласло након титуле: Мама, тата, знам да гледате...

Када је изгубио мајку, освојио је незванично првенство света за јуниоре и посветио јој трофеј. Два месеца након губитка оца, освојио је и први АТП турнир у каријери. Први од многих, сигурни смо!

Тенис 25.02.2019 | 17:45
Ласло након титуле: Мама, тата, знам да гледате...
Ласло Ђере дуго је тренирао, радио на себи, путовао, борио се, побеђивао, губио, повређивао се и опорављао, почињао изнова, све док у недељу увече није осетио да је тренутак да каже оно што је носио у себи.

"Овај трофеј посвећујем мојим родитељима, изгубио сам маму пре седам година. И оцу, њега сам изгубио пре два месеца. Они су имали највећи утицај на мене и због њих сам данас овде. Захваљујем им се и надам се да ме сада гледају", говорио је у даху.

"Захвалан сам и млађој сестри, она је код куће у Србији и велика ми је подршка. Хвала мојој девојци, била је уз мене у најтежим тренуцима и не могу довољно да јој се захвалим. Хвала свим пријатељима и фамилији и вама који сте ме бодрили данас".

Велики борац из Сенте у тим тренуцима није помишљао ни на чек од 360 хиљада долара, са којим ће свакако лакше наставити да финансира скупа путовања и остале трошкове које подразумева улазак у групу најбољих тенисера света, а трофеј који му је предао легендарни Густаво Куертен значи и да ће од овог понедељка бити део Топ 40 АТП друшва.

"Толико сам ствари постигао. Врло сам срећан, узбуђен и пун емоција тренутно. Срећан сам шта сам све прегурао у овом дуелу, тешко је било и физички и ментално, успео сам да издржим. Било је много брејкова, поготово у првом сету, а мислим да смо играли боље у другом сету. Пропустио сам четири меч лопте на његов сервис, било је тешко ментално, али остао сам фокусиран. Размишљао сам само о следећем поену и искористио пету меч лопту", рекао је и додао:

"Толико ствари сам достигао овде. Први пут сам у Рију и Бразили. Увек ћу се сећати овог дана и овог турнира. Током читавог живота".

Ласло је рано остао без родитеља, који су изгубили битку са тумором, али га то није сломило - напротив. 

Колико је његова борба за успех у спорту који је заволео управо уз маму и тату знају и у Тениском савезу Србије, где су посебно емотивно испратили Ласлов наступ у Бразилу и финале са 18-годишњим Канађанином.

"Не, нису све тениске приче бајке, саткане од путовања, обиласка највећих и најатрактивнијих градова, спортских комплекса, хотела, ресторана и дружења са светским крем друштвом из разних сфера пословања. И нису сви хероји исти, има и оних којима не смета ветар, сунце, високе температуре на терену, који немају цео тим који дише за њих, него корачају сами, без иједног ослонца не само на професионалном терену, већ и животу", написано је на Фацебоок профилу ТСС у посту посвећеном Ђереу.

"Да, његова животна прича, као и сам он, показатељи су да још на свету има хероја, који се упркос недаћама које живот донесе и изрежира, огрну снагом, наставе даље и у зноју лица свог вину у висине, дотакну звезде које су наменили својим творцима, а без којих су остали вољом судбине. Недеља која је за нама, АТП турнир у Рију и само једна реченица, избацили су на површину причу о тихом хероју у коју су припадници тениских кругова били упућени, али за коју јавност није знала".

Даље у посту наводи се...

"Уласком у финале, на питања новинара колико му то значи рекао је: 'Тешко је бити без родитеља са 23 године, веома сам им захвалан на свему што су учинили за мене. Само желим да их учиним поноснима'. Дејвис куп репрезентативац Србије, 23 – годишњи Ласло Ђере је ове недеље ушао у прво АТП финале у каријери које је посветио рано преминулим родитељима. Са 17 година година изгубио је мајку, пре четири месеца и оца, које је покосила сурова болест. Никада, ни када су животне ране отворене, а које никада не зацељују, јавност није могла чути тежину живота нашег тихог хероја".

"Ђере је сада први пут јавно рекао какву бол је живот на његова млада плећа бацио. Упркос свему достојанствено је наставио да вредно ради и пише на терену причу која ће учинити да његови творци буду поносни на њега. Остао је храбар, доследан, достојанствен, вредан, јединствен, ненаметљив, наставио је путем којим је кренуо заједно са родитељима, наставио је да се бори и направи дела о којима су заједно маштали".

"У 2012. години када је изгубио мајку, играо је финале чувеног Еди Хера и освојио је престижни Оранж Боул, незванично првенство света за јуниоре и трофеј посветио преминулој мајци. А сада неколико месеци након губитка оца, скупио сву снагу и наставио тихо, херојски даље до нових великих дела, којима је учинио све нас поносним".

"Реткост! То је наш Ласло Ђере! Капа доле тихи хероју", поздравио је ТСС успех свог репрезентативца.



Ласло Ђере

Датум рођења: 02. јун 1995.

Место рођења: Сента

Игра десном руком

Висина: 188 цм

Тежина: 82 кг

Професионалац од 2013.

АТП рејтинг: 37 (+53 позиције)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар