Од пада липе погинуо Ковачевић

Замјеник директора Агенције за банкарство Републике Српске Младен Ковачевић (63) погинуо је у суботу током радова на његовом имању у селу Божићи код Приједора.  

Република Српска 25.02.2019 | 09:17
Од пада липе погинуо Ковачевић
Ковачевића је усмртило дрво које је пало на њега, а до доласка Хитне помоћи он је преминуо од задобијених повреда.

У Полицијској управи Приједор рекли су да је обављен увиђај, а да су о свему обавијестили и дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор.

Комшије породице Ковачевић испричале су да се несрећа десила око 13.45 часова, када је он са неколико особа уређивао њиву у близини куће.

– Требало је да посјеку липу која је била висока више од 20 метара. То дрво је било на дну ливаде, у близини потока. Када су кренули да оборе липу, Ковачевић није требало да буде ту. Када је липа пала, крошња дрвета је поклопила Ковачевића и нанијела му тешке повреде – рекла је једна од комшиница ове породице.

Она је додала да људи који су посјекли дрво нису знали да је оно пало на Ковачевића, све док он није кренуо да дозива помоћ.

–  Када су га чули одмах су отрчали до њега и позвали Хитну помоћ и склонили гране са њега. Међутим, задобио је тешке повреди и до доласка љекара је преминуо. Екипа Хитне помоћи је само могла констатовати смрт – испричала је наша саговорница.

Додала је да су и његови пријатељи који су оборили стабло веома потресени због ове несреће. 

Она је истакла да је Ковачевић био добар комшија, а да му је прије неколико година преминула супруга.

– Он се није поново женио, а иза њега је остало двоје дјеце и унук – рекла је комшиница ове породице.

Младен Ковачевић је био познати економиста и директор више банака у Републици Српској. Био је оснивач и први директор Гарантног фонда РС.

Осим тога био је вршилац дужности директора Републичке управе за геодестеке и имовинско-правне послове РС, као и савјетник министра финансија РС.

За замјеника директора Агенције за банкарство РС изабран је у јулу 2017. године.

Нема кривичног дјела

Портпарол Полицијске управе Приједор Весна Пачариз рекла је да су по овлаштењу дежурног тужиоца увиђај обавили припадници ове Управе, а уз присуство љекара мртвозорника.

– Констатовано је да нема елемената кривчног дјела. Поступајући тужилац је наложио да буде обављена обдукција у Заводу за судску медицну Републике Српске – истакла је Пачариз.

(Српскаинфо) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

директор висе банакаааа????

25.02.2019 08:36

Све уцесталији задеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.02.2019 09:09

Породици искрено сауцесце.

Name

Лемиx

25.02.2019 09:39

Е који сте ви болесници, јадни, исфрустрирани и својим зивотом незадовољни. Ако немас ниста паметно написати, не коментариси.

Name

Израелац

25.02.2019 10:46

Па нормално да су исфрустрирани зивотом у БиХ и за су незадовољни кад морају селити из родних домова.. и нормално да сви сумњамо у све у БиХ јер су нас испараноисали, спиновали и крали годинама... нормално да је народ изгубио повјерење у власт и да свака смрт високог функционера је мистерија за обицне људе ... сад као ми треба да само климамо главом без сумње а све око нас пропада...

Name

тито

25.02.2019 08:54

Бас чудно! Откуд баш њега дрво да спуца од оволико народа у РС-у. То ме баш подсјети на ону Јахоринску лавину у случају литванца, некадашњег директора Глинице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

25.02.2019 09:46

Супер си се сјетио оно литванца, све је тада затаскано

Name

В

25.02.2019 09:50

Друзе ТИТО да није неком несрецом Додик обарао дрво ? па какви смо то љиди и не десавало нам се ово све сто нам се десава.Породици искрено сауцесце

Name

сумњам

25.02.2019 10:06

Поштен човјек, па и мени је сумњиво. У РУГИП-Геодетској управи је почео разоткривати милионске малверзације, па га Будо Станковић одмах смјенио и довео земљишну мафију са сином на челу, која хара у РУГУП, коју је Будиша приватизовао.

Name

Израелац

25.02.2019 10:48

дрвеце не смије да се обара без сумара и струцних радника.. ста има директор да ради испод липе .. закон фино казе да такве радове обављају професионалци, комуналци , сумари дрвосеце... милим ало докле је досло да цовјек који сумња није нормалан јер нема логике да је то окy .. дје закон ?

Name

Брод

25.02.2019 09:42

Или онај случај што се објеси Рус у центру БЛ, а имао велике планове ( животне ) и да раскринка неке ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

25.02.2019 10:18

Липаму дође главе, у толиким банкама радио, а да погине од липе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови светски поредак

25.02.2019 10:51

мора да је некоме процвјетао рачун, па то имплицира пад липе, ал без оног чувеног чууууууууууууууууууувај доле,

Name

Сваста

25.02.2019 12:38

Нису знали да јw ту?

Name

Такви смо, увијек сумњамо

25.02.2019 10:19

Код нас Балканаца се ниста не мозе десити да ми одмах не поцнемо суњати у истинитост догадјаја . Такве несреце у сумарству се догадјају цесто. Код дас на Балкану "сви знамо све". Свако мозе да обара дрво. У ЕУ то могу само квалификоване фирме са дозволом. Имао сам недавно прилику да разговарам са цовјеком кога нико није могаó убиједити да он нема право да сијеце дрво у властитој суми, без одобрења и ознаке лугара. "Ста це ми лугар, па то је моја сума". Такви смо. Али, ми и поред свека волимо реци, и то најцесце политицари "и ми смо Европа". Јесмо, али само геогравски. И дијелови Турске и Кавказа су Европа. Али која и каква Европа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

25.02.2019 12:35

Овдје је све сумњиво док се не доказе супротно. Са огромним разлогом!

Name

Ре

25.02.2019 19:53

Исто тако, ако твоја шума граничи са државном, онда не сјечеш своју шуму, већ улазиш у државну и тамо сијечеш и превлачиш на своју страну. Колико дубоко улазиш у државну то зависи од више фактора. Од рецимо конфигурације терена, од комшилука и комшијског интереса, од достигнутог степена билатералних односа са лугаром и др. Тако се то ради у моме селу, а и сусједним селима такође.

Name

балканац

25.02.2019 20:30

Исто тако немогу наши људи да схвате да у ЕУ ако купиш веш машину мораш да је пријавиш једој врсти мјесне заједнице да ти дају одобрење за прикључак на мрежу и прикључење може извршити само овлаштена фирма.А све је то јер је мрежа пројектована за одређен број корисника.

Name

ЛАYЛА

25.02.2019 13:51

ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ