Титулу посветио родитељима

Српски тенисер Ласло Ђере освојио је прву титулу у каријери тријумфом у финалу турнира из категорије АТП 500 у Рио де Жанеиру над Канађанином Феликсом Оже-Аљасимом 6:3, 7:5.
 
 

Србија 25.02.2019 | 07:50
Титулу посветио родитељима
Ђере је после два сата исцрпљујуће борбе дошао до највећег успеха у каријери.

"Ово је била недеља из снова. Сањао сам ово. Пресрећан сам и узбуђен. Пуцају ме емоције. Било је тешко и ментално и физички, али срећан што сам успео да прођем кроз све то и хвала свима на подршци", рекао је Ђере непосредно после финала.

Србин је био видно узбуђен...

"БИло је много брејкова, нарочито у првом сету. Боље смо играли у другом сету. Пропустио сам четири меч лопте на његов сервис, било је тешко ментално, покушао сам да останем фокусиран".

До титуле је дошао са 90. места на АТП листи, а од понедељка ће бити 37.

Рио ће му заувек остати у срцу.

"Толико сам тога достигао овде. Први пут сам у Бразилу. Увек ћу се сећати овог дана и овог турнира".

Када је примио трофеј, Ласло Ђере је имао посебно емотиван говор:

"Овај трофеј посвећујем родитељима. Изгубио сам маму пре седам година, а оца пре два месеца", рекао је Ђере и добио огроман аплауз.

"Они су имали највећи утицај на мене и због њих сам данас овде. Надам се да ме гледају", додао је 23-годишњи тенисер.

Захвалио се и млађој сестри, девојци. 

Ласло Ђере је са 17 година година изгубио је мајку, пре два месеца и оца, које је покосила сурова болест. Никада, ни када су животне ране отворене, а које никада не зацељују, јавност није могла чути тежину живота нашег тихог хероја.

Ђере је сада је први пут јавно рекао какву бол је живот на његова млада плећа бацио. Упркос свему достојанствено је наставио да вредно ради и пише на терену причу која ће учинити да његови творци буду поносни на њега. Остао је храбар, доследан, достојанствен, вредан, јединствен, ненаметљив, наставио је путем којим је кренуо заједно са родитељима, наставио је да се бори и направи дела о којима су заједно маштали.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тузланка

25.02.2019 07:37

Браво мајсторе.Све цеститке.То се зове узор младим.Свака цаст.Сви смо поносни на тебе Ласло млади цовјеце.Надам се и зелим да те гледамо твој успон у каријери.Момак то си заслузио.Зао ми је сто то ниси могао прославити са својим родитељима.Успјех и срецу а нароцито добро здравље ти зелим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тенис

25.02.2019 07:48

Свака цаст, то је лепа прицс. Ласло идемо даље у нове победе

ОДГОВОРИТЕ
Name

777

25.02.2019 08:48

Искрено саучешће,млади човјече само напријед, а родитељи могу бити поносни на таквог сина.Живот мора ићи даље имаш сестру и дјевојку који су ти утјеха и инспирација.Само напријед, браво.

ОДГОВОРИТЕ