Миха хоће "скалп" Јувентуса: Чоло показао како!

Мадриђани су дали рецепт српском тренеру како да уђе у историју. . .

Фудбал 24.02.2019 | 13:00
Миха хоће "скалп" Јувентуса: Чоло показао како!
Статистика каже да Синиша Михајловић нема много чему да се нада против Јувентуса, али добро знамо да највише ужива када је потпуни аутсајдер...

Стари-нови тренер Болоње покушаће да Јувентусу нанесе први пораз ове сезоне у Серији А (недеља, 15.00 - ТВ Арена Спорт), чиме би прекинуо своје неуспешни низ против Макса Алегрија - кога никада није победио у 13 утакмица, односно против "старе даме" против које има само један тренерски тријумф и то још из давне 2009. године када је водио Катанију.

"Миха" је као тренер Торина, Милана, Сампдорија, Фиорентине, Катаније и Болоње играо чак 15 пута и уз поменути тријумф уписао и пет ремија, односно девет пораза.

Многи би рекли да се не сме претити оваквом Јувентусу, али Михајловић инспирацију проналази у Атлетико Мадриду који је одиграо маестралан меч у Лиги шампиона и захваљујући фудбалу Дијега Симеонеа има велику предност пред реванш (2:0).

"Знамо да играмо против једног од најјачих тимова у Европи, али видећемо шта ће се десити", рекао је Михајловић који је ове седмице прославио 50. рођендан.

"Неће им бити лако јер ћемо наставити да играмо наш фудбал. Доказано је ове среде да Јувентус није непобедив, јер то није ниједан тим на свету. Знамо како играју, али ми играмо пред нашом публиком и можемо да им направимо проблема ако будемо храбри и одлучни".

Иако је играо за ривалске клубове, и током играчке и тренерске каријере често "пецкао" Јувентус, "Миха" је навео да је тим из Торина поставио пример свим клубовима у Италији.

"Они су једини клуб из Серије А који игра на врхунском европском нивоу. Доласком Кристијана Роналда су само још додатно поправили свој имиџ...", истакао је Синиша Михајловић који је навео да његова екипа има проблема са ефикасношћу, а на све то неће играти Паласио и Дестро.

Михајловић је Болоњу од преузимања овог фебруара водио до победе над Интером (1:0), ремија са Ђеновом (1:1) и пораза од Роме (1:2), а видећемо шта могу против шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар