СК: Гођа славила у Кран Монтани!

Штухец није завршила трку! Италијанска скијашица, Софија Гођа, остварила је прву победу у спусту у овогодишњем издању Светског купа пошто је била најбржа у трци у Кран Монтани.

Остали спортови 23.02.2019 | 19:00
СК: Гођа славила у Кран Монтани!
Олимпијска шампионка је до победе стигла резултатом 1:29,77. Светска шампионка Илка Штухец није завршила трку.

Друго место освојила је Јоана Хален из Швајцарске са 0,36 секунди заостатка за победницом, док је трећа била њена земљакиња Лара Гут са 0,45 секунди заостатка.

Трка није имала велики утицај на генерални поредак у Светском купу, пошто је и даље убедљво прва Американка Микаела Шифрин са 1.794 бода. 

Друга је Словакиња Петра Влхова са 1.075 бодова, а трећа Венди Холденер из Швајцарске са 783.

Снежна олуја у Банском, ништа од скијања! Супервелеслалом Светског купа који је требало да буде одржан око поднева у Бугарској, али због велике количине снега у Банском је отказан.

Главни разлог отказивања трке у Банском су временски услови, пошто је током читаве ноћи снег падао у обилним количинама, а проблем праве и снажни удари ветра.

У недељу се очекује трка у велеслалому, а до тада би требало да се и временски услови поправе. Организатори се надају да ће трка почети у очекиваној сатници.

Велеслалом у Гармиш Партенкирхену је такође био отказан због временских услова, а нови термин није заказан због недодстатка термина и густог распореда у финишу сезоне, тако да се сви надају да ће трке у велеслалому у недељу ипак бити.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар