Код УКЦ-а хотел и трговачки центар

Универзитетско клинички центар Републике Српске расписао је тендер вриједан 35,1 милион марака за градњу објекта за паркирање и комерцијалне садржаје.

Република Српска 23.02.2019 | 13:52
Код УКЦ-а хотел и трговачки центар
Толико ће коштати прва фаза изградње објекта за паркирање, док би кроз другу фазу требало да се гради објекат за пословне садржаје, односно предвиђена је изградња трговачког центра и хотела, како са наводи у урбанистичко-техничким условима за фазну изградњу планираног објекта.



Тражи се понуђач који ће посао урадити по систему „кључ у руке“ и омогућити што дужи рок плаћања,  које ће се вршити из буџета Републике Српске. 

Предност ће имати понуђачи који понуде што дужи рок плаћања који може бити минимално 48 мјесечних рата, а у одређивању економски најповољније понуде бодоваће се и рок извршења радова, као и гаранција за изведене радове.


Све је постављено тако да 60 од могућих 100 бодова добија понуђач са најнижом цијеном, а 30 онај ко понуди најдужи рок плаћања и по пет за гаранцију и рок извршења. То практично значи да теоретски може проћи понуђач који достави три милиона марака скупљу понуду, ако је спреман да на исплату чека годину дана дуже. 

Прва рата ће доспјети на наплату у року који ће Влада Републике Српске накнадно утврдити. Управо ова одредба може бити спорна за бројне потенцијалне понуђаче, јер није јасно назначено кад почиње исплата.



Од осталих услова тражи се позитивно пословање од 2015. до 2017. и бар један реализован уговор у посљедњих пет година, минималне вриједности од 29,2 милиона марака. Тражи се да понуђач има и једног запосленог грађевинског инжењера са искуством на позицијама руководиоца пројекта.

У тендерској документацији приложено је и идејно рјешење, локација је одређена, а потенцијални понуђачи могу да се пријаве до 25. марта.

Бивши министар здравља Слободан Станић каже да је паркинг код Клиничког центра потребан одавно, али не на овакав начин како они планирају.

„Овакав тендер, како је сад постављен, колико сам ја имао увид у њега, ограђујем се ако је то нетачно, он је на врло подмукао начин и закључен. Како? Одређено је да се плаћа у 48 рата и бодује се рок отплате, а да се не каже који је први дан почетка те отплате. Значи, само онај ко је погодан Влади Републике Српске имаће информацију кад почиње отплата, онај ко нема ту повлаштену информацију он се сигурно неће ни јавити на овај тендер“, каже Слободан Станић, бивши министар здравља.

Иако је здравствени систем пред колапсом, расписују се милионски тендери и константно се узимају кредити, умјесто да се повећају најниже плате здравствених радника и уплате доприноси, а тиме и заустави одлазак медицинског особља у иностранство, додаје Станић. Тврди да постоје информације да Влада Српске планира нова задужења.

„Влада Републике Српске, да би санирала стање у здравству и да не дође до слома система, има интензивне преговоре са кинеском страном у подизању џиновског кредита са огромним грејс периодом од скоро 300 милиона долара. Не знам докле је дошла реализација, али знам да се то преговара“, каже Станић.

Покушали смо да добијемо и коментар директора Клиничког центра Владе Ђајића, или ресорног министра Алена Шеранића, али они нису одговарали на наше позиве.

(Истинито/БН)

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

@Роки

23.02.2019 13:19

Па нема фабрика нема страних инвеститора ,из цјеле РС долази народ на Паприковац , често народ чека нешто из болнице па ће мало и трошити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

предобро

23.02.2019 14:36

Стварно предобро изгледа. Како средјени УКЦ тако и ово. Бањалука израста у прави средњоврепски уредјен град. Ускоро це бити готово средјивање Банског двора, нови Зелени мост, Руска црква, схопинг мол, подземни паркинзи у центру, десетине спортских и дјецијих игралиста, а не заборавимо да тек слиједи Конгресни центар и мост на Доцу са медјународним архитектонским рјесењем који це постати нови симболи Бањалуке. Заиста сви Бањалуцани морају бити поносни.

Name

Фино

23.02.2019 14:45

Бањалука је средјена ко луткица. Многи це реци један од љепсих градова региона

Name

Пролетер

23.02.2019 14:56

Јел ко вратио дугове УКЦ?

Name

Дадо

23.02.2019 15:28

Супер. А фабрика дувана нестала, фабрика Пепсија нестала, мљекара нестала, инцел нестао, цајавец нестао,... супеееер. Направили сте прави европски град по еколоским стандардима. Нема фабрика, нема загадјења. Па за тросак је иста колицина пара, а продавница све висе. Једни це затворити, други отворити и тако у круг. Они који зеле квалитетнију и јефтинију робу це као досад преко гране, а остала боранијо радуј се новом трзном центру.

Name

Чупко

23.02.2019 16:55

УКЦ данас располаже савременим објектима и медицинском опремом и свака марка која је у то уложена има оправдање.Остао је неријешен проблем паркиралишта и када се то ријеши све ће бити цакум-пакум.Јер, сада пацијенти од аутомобила који су паркирани на тротоарима, па чак и коловозима теко могу и пјешке да приђу улазу у ову установу.Ништа друго не треба, бар што се тиче пацијената због којих ова установа и постоји.

Name

075

23.02.2019 18:13

Тузланске болнице су свјетлосним годинама испред сарајевских и бањалучких!!

Name

економиста

23.02.2019 18:47

Могу само поновити да је влада која је расписала овакав конкурс не само неписмена него и попуно неука. Зао ми је али морам реци истину.

Name

Цупава Рада

23.02.2019 20:46

На том паркингу треба направити и фризерски салон да возаци који цекају поправе фризуре умјесто да плате паркирање! Јер паркирање неце бити бесплатно.

Name

ре предобро

24.02.2019 02:21

Град у коме има све мање омладине.Не мозете на улицама Бања Луке срести насмијаног цовјека.Полиција која по цијелом граду зауставља и легитимисе људе.Навеце ако би десет људи кренуло у колони партијска полиција би зауставила најмање сесторо.Као у нацистицкој Њемацкој.Стварно је предобро

Name

Те одговор и предобро

24.02.2019 06:30

Како се код нас град све це то пропасти попуцати за једно пет година.Друга сyвар ко це да ради ту они који несто оф старији знају су у пензији или су умарли или умиру .Они младји који то стварно знаји и имају праве дипломе су вани или одосе .ко остаје они који појма немају са приватни факултета купљеним дипломама и преко неки веза или кревета.То ти ке као да неки нови камион волво дас некоме ко никад није возио камион а уцио возити томос мотор и ти му дас диплому.Док се све то изгради а пола од тога неце ко зив ко мртав а до тад сваке године један град у РС нестане а о селима да неговорим празна су.Е сад кад мало погледамо ове мање градице који су јос остали који полако изумиру су дно дна катастрофа црно бјели филм .Напуцава се у бл а на остало ниста .Или ако легне нека пара то се покраде.До десет година ако не нестане РС Рс це бити само Бањалука мозда предор и бјељина остало празан простор празна села градови празне куце.Бањалуком се приказује РС а све остало је нула.Истоцно Сарајево је заборављено.Цим изадјес из бл зона сумрака.Ти трзни центри убице и оно мало приватни или неку другу дрзавну радњицу и ти људи це остати без посл.Ко це да купује у тим центрима народ нема пара.У болнице народ носи свој завоој купује љекове носи своју плахту о цему се овде прица РС је пукла пропала а БЛ а не РС зиви од кредита ММФ а циме це га врацати ницим Граде се зграде станови људи са села и мањи градова насељавају бл.Нема привреде немма производње а и те станове опет на кредит.И ста цемо једног дана кад ММФдодје и казе ајмо паре на сунце ста онда нико незна е ондаа це тајкуни и врх политицара у Авионе хеликоптере и гули у земље гдке су депоновали новац и гдје нема екстрадације а ти народе цес по оном насем старом да пусис.ку....ц и касно се је....ном кајати.Па сад види и размисли ста цес и како цес.

Name

Небојса

24.02.2019 08:46

Умијесто да граде паркинге и сопинге боље дасу изградили сјеверно и јузно крило болнице. Такодјер централни блок зјапи полу празан и не доврсен. А да не прицам о оронуоој Хирургији у центру града. Зар није приоритет да се то премести на Паприковац???

Name

вввввввввв

24.02.2019 09:39

Недостатак паркинга је посљедица абнормалног запосљавања у УКЦ .УКЦ има данас сигурно 3-4 пута висе запослених него сто је стварно потребно и сви они долазе углавном аутомобилима на посао и онда се створе гузве

Name

ДемографВаса

24.02.2019 09:46

Број становника РС се рапидно смањује,сто негативним прирастајем -5000 сваке године ,сто масовним егзодусом становниства .Становниство је старо просјецно 43 године.РС це изгубити висе од половине становника у наредних 20 година ако не и висе.Данас се исељавају цитаве породице ,одлазе у Њемацку,Словенију и немају намјеру да се висе икад врацају.Бице све мање пацијената,бице све мање љецника и другог медиц особља јер масовно иду у Њемацку,Аустрију,Свицарску.Ко задњи изадје нек угаси свјетло

Name

Алан Форд

24.02.2019 09:59

То је само географски у Европи. У сваком другом смислу осим климатском Африка. Бања Лука средњоевропски град, ништа смјешније ниссм чуо.

Name

Здравље

23.02.2019 13:20

Отисо Дјаја шала и Нешо у градјевинце. То сто нема wц папира и бенседина у болници нема везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

људи мони

23.02.2019 19:56

На Паприковцу у УКЦ има висе запослених него пацијената.Пацијенти цекају сатима по ходницима док упоселници ходају тамо вамо носају кафе,буреке,цевапе.Љекари пију кафе по канцеларијама,цитају новине и здеру цевапе и бурке док болестан барод цека сатим.Људи цекају сатима и са малом дхецом,бебама итд УКЦ је хорор.Молите бога само да се не разболите и морате тразити помоц од здавства у РС

Name

Деx

23.02.2019 14:24

Паркинг је неопходан овако јеккао вашар, страшно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теx

23.02.2019 15:35

Само паркинг треба то је милион маxимум два али ове будаластине су само узимање пара исто као оне пелене ...

Name

Зеx ре:Теx

23.02.2019 15:52

Вјероватно ниси лежао у УКЦ-у па не знаш ситуацију, море аутомобила је по тротоару и травнатим површинама,позиција болнице и насеља је таква да немаш неки велики избор трговина, па за било коју потрепштину мораш да се спустиш до Лауша или до транзита, јер трговине унутар УКЦ-а убише са цијенама и нису снабдјевене. Хотел је наравно потребан овом граду,а самим тим и посјетиоцима УКЦ-а.

Name

Ре Зеx

23.02.2019 16:21

Тацно је да треба паркинг. Али засто градјани да плате 35 милиона марака? Какав хотел дрзава гради? Здравство се распада а дрзава гради хотел? Алооо.

Name

РЕ ТЕX

23.02.2019 16:44

Значи ми немамо шансе да нпр. изградимо хотел, и покренемо здравствени туризам... Једноставне ситне и мале интервенције за почетак, а даље се развијати... Као нпр. Бања Врућица? Ми не можемо да имамо ту шансу... Превише смо глупи за тако нешто... Сад кад имаш Лоwцост летове из Европе, мислиш да не би имали шансе са странцима као пацијентима?

Name

Ре

23.02.2019 17:21

Треба паркинг и треба нека већа самопослуга а не да ове пиљаре око болнице гуле народ, срамота

Name

Стоп

23.02.2019 17:30

Стоп изградњи хотела и шопинг центра док болницу не опреме како треба, док не реновирају сваки одјел како треба и на снабдију потребним лијековима, постељинама . Коме треба у болници шопинг центар? Можда особљу?

Name

АНЕСТЕЗИОЛОГ

23.02.2019 19:10

Ало морони какав здравствени туризам ?? Ово је УКБЦ а не бања ... разлика огромна бабе и забе друго кад лезис доносе ти ста ти треба није Пандорф да сопингујес ало биитне ретардиране болница је то требају паркинзи а хотеле нек праве приватници

Name

Хаха

23.02.2019 20:04

Ста све цовјек неце цути.Ево све лете да се љеце у РС.УКЦ долази само сиротиња а ко код има новца и памети иде у Београд да се љеци.Здрвство РС је задње у Европи,неструцни љекари,незаинтересовани,само отаљавају пацијенте.Ко је иста ваљо отисо у Њемацку остали најгори.И сад це као навалит њемци и норвезани да се љеце у насим пропалим болницама и да их љеце наси струцњаци под наводницима.комедија ста све неце смислит

Name

Ре:Анестезиолог

23.02.2019 20:29

Када би можда мало запели, па се почели борити за пацијенте,а то наравно да и осјетите тако што ће Вам бити увећан лични доходак... Можда би и нешто било од ове болнице, али не... Ипак више волите да радите колико морате, да изигравате мале Богове у очима јадних пацијената, и оне који имају пара да "спустите" са брда у неку од приватних амбулатни...

Name

Ре ре теx

24.02.2019 08:21

Здравствени туризам? Странци долазе авионом да се лече у Бања Луку!!!??? На чему си ти?

Name

Ре Ре Ре Зеx

24.02.2019 12:18

Имаш ли уопште представу колико само британаца годишње иде на Тајланд да раде на себи естетске корекције? Ма шта ја теби уопште причам, ајмо пљувати, тако је лакше...

Name

синип

23.02.2019 14:40

То је оно што се зове медицински туризам. Неко је изгледа коначно почео да размишља комерцијално. Интересантно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, интересантно

23.02.2019 15:18

Ипак има и оних који дугорочно планирају. Добро је. Буџетским парама изградиш све комплет. Нагомилаш дугове. Годину двије нема профита. Стечај. И ето ових са обвезницама. А онда, богаташи долазе на лијечење, одмор и схоппинг. Може то бити и позитивна прича.

Name

Медицинску

23.02.2019 15:33

Туризам нема везе са гаразом и пословним центром. Препоруцујем прво размислите, па онда написите коментар :)))

Name

синип

23.02.2019 15:57

Синко, ја причам о медицинском туризму. Образуј се мало, ако ништа друго онда гуглај.

Name

Ре Синип

23.02.2019 16:25

О каквом црном медицинском туризму прицас кад доктори масовно одлазе? Мозда додје неко из Мозамбика да се лијеци па це да му дају албанске пелене? Па код нас људи који имају паре иду у иностранство да се лијеце а ти мислис да це нека будала доци и кесирати да се лијеци код нас?

Name

ре

23.02.2019 17:29

Хахаха, па дали си ти нормалан. Здравство РС презадузено, распада се, нема основних лијекова и средстава, најбољи доктори вец отисли. Нас остали да лијеце доктори са дипломама из Сироког Б. а ти прицас бајке о "медицинском туризму". Нестварно...

Name

модрицанин

23.02.2019 17:43

Који медицински туризам, па из Модрице имуцнији родитељи воде своју дјецу код зубара у Београд у приватне клинике а богати Модрицани се оперису у Београду, Загребу и по свијету као сто је и покојни Јелиц оперисао срце у Хјустону.

Name

Ре синип

23.02.2019 19:16

Какве су ово глупости какав медицински туризам ало? Да је ово бања па хајде,али ово је болница човјече какав туризам ти спомињеш? Нису теби све даске у глави

Name

сестра

23.02.2019 20:07

Додик се љеци у Аустрији у познатој клиници и сваке године долази на прегледе.Кад је тако добро сто он не иде на Паприковац.Сто плаца скупе клинике по Аустрији

Name

Лазар

24.02.2019 00:24

Не брините за моје образовање. Сустину су Вам објаснили у осталим постовима, па сад ако не разумијете...онда Вам не могу помоци. Ипак, хвала за ово синко :)

Name

РЕ СИНИП

24.02.2019 10:02

Овдје ни здравства ни туризма нема. Гуглај колико хоћеш.

Name

Мартин

23.02.2019 14:50

Живимо у шизоидној земљи. У склопу ког универзитетско-клиничког центра на свијету се налазе хотел и тржни центар. То се коси са здравим разумом, просторним и урбанистичким плановима и сврстава нас у ред недовршених нација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинг

23.02.2019 21:22

Па сасвим је нормално, да се код нас све коси са здравим разумом, власт је криминална, а народ ненормалан...

Name

медицине

23.02.2019 14:56

Па ваљда је на тој парцели планиран медицински факултет и средња медицинска скола,који су подстанари деценијама и плацају закуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисх

23.02.2019 21:11

Прање новца. Ништа друго. Коме толики објекти? Народ одлази. Само прање пара.

Name

Мејдан

23.02.2019 14:56

Направите психијатрију за те паре и љеците се у феноменалним условима. Срамота је да психијатријска клиника буде у баракама док ви градите паркинг од 35 мил. Паркинг је потребан али ово је безобрезно пуно пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.02.2019 17:31

Тачно за психијатрију, ужас и хорор

Name

Аферим

23.02.2019 19:35

Да да..,збиља, могли би капије БЛ психијатрије отворити за инострани здравствени туризам, за иностране здравствене туристе са препученим картицама евра и осталих европских и свјетских валута. Отворити као чудо невиђено. Тако нешто нигдје у Европи се не може видјети, Јединствен доживлајај и угођај.

Name

Видик

23.02.2019 20:31

Психијатрија иде у изградњу,ради се пројекат и биће на локацији гдје ју је и започео Ристо Козомара...

Name

Ре Аферим

23.02.2019 20:39

Бањалучки психијатрију уврстити на листу туристичких здравствених дестинација за оне који траже екстремне садржаје, опасна мјеста, хорордестинације, амбијенте страве и ужаса..

Name

бањалука

23.02.2019 16:16

Каква је метропола Бањалука била некада,ово сад је нула,ове похвале за садашње стање у граду пишу они за које је Србац град,без љутње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерација 65

24.02.2019 06:36

Студирао сам 90тих година у Бања Луци, али ми не пада на памет да посјетим полицијски гето у граду са све мање младих!

Name

Тина

23.02.2019 16:39

Мене је једино страх да овај посао не добије Интеграл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЋЕ Каја Или Тајкун Станковић

23.02.2019 17:15

ИМАЛИ ИКО ДА КОНТРОЛИШЕ ТЕ КРИМИНАЛЦЕ ИЗ ТЗ ВЛАСТИ ПОШТО ОНИ ТАКЕ ПРОЕКТЕ КОРИСТЕ ЗА КРАЂУ НОВЦА ИЗ БУЏЕТА САМО 35 МИЛИОНА БАНДО ШТАСЕ РАДИ ЗА 35 МИЛИОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

23.02.2019 17:21

Еј молимте Паркинг 35 милиона гледај криминала милион ипо у врх главе како се пере новац како народ пљачка ова несретна власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

свашта

23.02.2019 17:41

Здравство у западноевропским земљама удаљено је више сјетлосних година од услова у Бањалуци и њихови пацијенти ће баш трчати да се лијече баш у Бањалуци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Свашта

23.02.2019 20:33

Како то да је Бања Врућица пуна пензионера са Запада? Како? Да ти ја објасним? Мада џабе је објашњавати, лакше је сједити испред монитора и све пљувати...

Name

Лазар

24.02.2019 00:18

Бања Вруцица је пуна политицара и привредника на рацун дрзаве одн. фирме. Насим људима у иностранству се не исплати долазити у Насе бање из простог разлога јер су на западу јефтиније, здравствено осигурање сноси до 80% троскова боравка. А оно мало сто додје у насе бање, то је висе носталгија.

Name

РЕ

24.02.2019 10:06

Лако, не лијече се ту.

Name

у Теслицу

24.02.2019 20:08

Су 50% кревета под закупом МИО РХрватске...то је Запад али ако су пензићке из источне Славоније онда нису

Name

Истина

23.02.2019 18:30

Па ово је да не повјерујес,ван памети! Ко је сад на реду богацења? У УКЦ нема цитостатика и осталих битних ствари а они граде хотеле! Ван памети. Народе,вријеме је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Истина

23.02.2019 20:35

Цитостатика и "битних ствари" нема јер те тендере за набавку на годишњем нивоу расписује ФЗО РС. Не расписује УКЦ РС Па се тако деси да "господа" не распише на вријеме тендер или га распише тако да се по систему "жалба на жалбу" растеже до бесконачности, а до тад пацијенти трпе.

Name

Мирослав

24.02.2019 07:56

Др Стевандић отишао мало у свијет па видио и дошао код чика Миле и пожелио жељу.

Name

Xxx

23.02.2019 18:35

У УКЦ позапосљавали некакве спонзорусе,са ноктима десет центиметара као чистацице,та ни крпа незна ста је камо ли џогер.нова градња се не одрзава wц-и су прљави,катастрофа.зива зараза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хирург

23.02.2019 18:43

Није спорно да ли је паркинг потребан, али то могу бити и обицне монтажне гараже.Из текста се закључује да се већ зна извођач радова, а и зарада насег директора Ђаје од 3 милина марака. Свака част. Нека те буде срам, нема ласиxа, клометола, рукавице пуцају при навлацењу, цитостатика пола нема, папира за отпуснице, о хигијени да се не говори. Пола сестара је преквалификовано, а јос сасвим мали број љекара струцних ради. Ускоро и они одлазе из овога хаоса.О платама да не говорим. Љекар , специјалиста у РС има 1800 км плату, у Федерацији БиХ 3000 км.Дежурство 24х у РС 80-120 КМ, зависно од дана, у Федерацији од 250-400 КМ. Срам Вас било за хотел, шопинг мол....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

24.02.2019 09:33

Добро сте и плацени колико ниста не радите.Само се цека коверта.Пацијенти вам по ходницима сатима луњају.Тески болесници који требају хитан оперативни захват лезе по собама јер господа неце да ради операцију без коверте.Иди у Њемацку па цес видјети ста је рад ред и дисциплина и како се постују пацијенети.Има да ти буде смјесак од ува до ува и да играс око пацијената.И за најмањи немар и греску изгубицес љецницку лиценцу и цао.Овде радите ста хоцете и ником ниста

Name

Дјајајаја

23.02.2019 19:36

Да није залосно било би смијесно. Добро реце један психијатар има пуно болесних само нису сви прегледани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагицна Представа

23.02.2019 20:42

Само је индикативно то да они који нас воде нису прегледани!?

Name

Крузни Ток

24.02.2019 06:53

Бурле се вец прегледао, али Гацо одуговлаци јер је презаузет на крузним токовима.

Name

Коме?

23.02.2019 20:54

Коме правити,млади одосе. Зида се да се оперу паре. За десет година неце имати ко да нас лијеци,а неце бити пуно ни болесника. Све сто мозе оде одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реинкарнација

24.02.2019 06:38

Остат це Игор са фамилијом, а мозда и деда Бурле ако га пусте из затвора.

Name

ЈА

23.02.2019 21:11

Дефинитивно овде нема зивота!. Сви раде на унистењу јос овог мало сто је остало. Дал је могуце правити трзни центар и хотел поред клиницког, бацати милионе а пацијенти нам умиру јел нема цитостатика, нема основних лијекова, нема основног потросног материјала, за свакодневни рад на одјељењима. Пацијенти купују основне лијекове, јел нису на листама. Пацијент пред операцију добије списак ста мора купити да би се могао оперисати.На позитивној листи на рецепте су лијекови, који су безвриједни и јефтини, док квалитетни иду за кес. Болнице немају струцне и квалитетне кадрове, јел су толико понизени и потцијењени и деградирани са платама зато нам струцњаци и одлазе. У клиницком центру у БЛ, не раде се многе операције које су се радиле раније, јел струцњаци одлазе. УПИТАЈТЕ СЕ ЗАСТО!!! Најуносније је сада градити и склапати тендере и уградјивати се у милионским цифрама!!! Нема нам људи помоци. Пропада дрзава а и ми у њој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.02.2019 22:44

ХАЛО ЉУДИ!!! Имал јос ико у овој дрзави у власти да мисли и ради у интересу ове дрзаве. Оволико лудило и криминал одговорних, преврсило је све границе.јавно краду милионе преко намјестених тендера је постао модел и стил рада свих на власти. Народ им умире, нема цитостатика за лијецење најтезих болесника, нема основних лијекова за лијецење притиска, људи падају од мозданог удара и инфаркта. Нема материјала за основне операције и......!!! Специјалисти им раде дан и ноц за мизерну цркавицу.ДОКЛЕ!!!!Зар вас није срамота?. Ви градите хотел, од пара болесног бједног и јадног народа.

Name

Нисмо

24.02.2019 09:44

Свјесни да за десетак година знање који имају данашњи 50+ специјалисти ће или бити у "пензији" или у главама наше дјеце у Гразу Минхену Гетеборгу итд

Name

Странац

24.02.2019 02:48

Бања Лука живи по правилима Монти Пајтона за које се до сада мислило да су врхунска зезанција: ТРТ ИЛИ СМРТ Ко одбије да га трте по собама нема се чему надати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

24.02.2019 04:33

Дали се то УКЦ бави туризмомо??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

24.02.2019 08:35

Марковић Инвест већ је добио посао,он изводи радове а већ је подијелио и талове само још формалности и то је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

24.02.2019 12:51

"Болест настаје дјеловањам негативних мисли"

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИЈЕШНО БАЊА ЛУКА

25.02.2019 12:28

Као у Касиндолу болница Србија. Само ови што су је као направили нек иду нек се лијече за њих и јесте такво мјесто лијечења. Да није жалосно било бих смијешно. Бања Лука је један од најцрњих градова што постоји не може је нико спасити. Град гдје омладина стално одлази, град гдје полиција на сваком мјесту зауставља и легитимише људе, град са неразјашњеним убиствима, изгледа све је ово позитивно појединим. Ово је град без ичега. Град кога сам некад толико волио је град кога сад толико а и више мрзим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија и корупција

26.02.2019 10:41

Чињеница је да треба паркинг. И то поголем. Али иако поголем то ипак није толико новца да би се уобичајеним процентом склонила нека већа свота. Зато се иде са хотел, са тржни центар. Па ће да се изнајме онима који се јаве. Кирија неће бити адекватна улогу, али кредит ће преко буџета да се враћа, све ће да покрије, па неће бити упадљиво. И од изнајмљивача нешто ће да се узме. А и вријеме тече, народ кратког памћења.

ОДГОВОРИТЕ