Видић прогнозира дерби Јунајтед - Ливерпул: Биће 2:1!

Бивши капитен Манчестер јунајтеда и Црвене звезде, Немања Видић, биће у недељу 24. фебруара на трибинама "Олд Трафорда" на дербију Јунајтеда и Ливерпула.

Фудбал 23.02.2019 | 20:50
Видић прогнозира дерби Јунајтед - Ливерпул: Биће 2:1!
Некадашњи репрезентативац Србије је већ неколико дана у Манчестеру где је имао промотивне обавезе, а успут је дао интервју за клупски сајт, као и за више острвских медија.

У посебној колумни за лист "Дејли мејл", бивши штопер "црвених ђавола" је причао о предстојећем дербију са Ливерпулом и усудио се чак и да прогнозира победу свог бившег клуба. 

"Када сам ја играо за Јунајтед, Ливерпул је покушавао да нас спречи да освојимо титулу. Сада смо ми у њиховој позицији. Проблем је што ако првак не буде Ливерпул, онда ће бити Манчестер сити. То је тешко за наша навијаче да прихвате. Моја прогноза је да ће Јунајтед победити са 2:1, али морамо да одговоримо на агресивност и енергију Ливерпула. Ако то урадимо, победићемо", констатовао је Видић. 

Он је упозорио на неколико ствари које могу бити веома битне на утакмици. 

"Кретње Моа Салаха и Садија Манеа, као и Роберта Фирмина, који воле да утрчавају у простор иза дефанзиваца, велики је изазов за одбрану. Отуда везњаци Јунајтеда морају да буду агресивни и да не дају да играчи Ливерпула имају лопту предуго. Ово је велика утакмица и за све у нашем клубу би била велика ствар да победимо, али неће бити ни крај света ако се то не догоди. То никако не би променило моје мишљење о свему што су Оле Гунар Солскјер и тим урадили у ова два месеца", написао је Видић.

Он је потом открио у чему је разлика између овог Јунајтеда и оног који је пре неколико месеци са Мурињом на челу изгубио на "Енфилду". 

"Ливерпул ће свакако видети један другачији Јунајтед од оног на Енфилду. Људи су причали како играчи ниву довољно добри. Сада кажу Маркус Рашфорд, какав играч, или Пол Погба да је сјајан. Виктор Линделоф је пребродио почетну кризу. И ја сам је имао. Не успе много играча да се врати, то показује да момак има јак карактер. Критиковали су га, питали се да ли је играч за Јунајтед? У добром окружењу, његов квалитет је коначно испливао" 

Посебно је похвалио учинак Олеа Гунара Солскјера. 

"Оле је урадио фантастичан посао, не знам како. Направио је неколико добрих резултата и играчи су све више веровали да је могуће бити бољи. Сада делују да не могу да изгубе. Мислим да Оле показује да има велики карактер. Људи воле да причају о менаџерима који су љути, али то је прошлост. Док сам ја био тамо, чак ни Фергусон није превише користио свој чувени 'фен'. Променио је приступ. Увек бисте знали да ће бити тешко када се наљути. Потом је отишао Мојес,, дошао Ван гал би није било тако позитивно. Било је ту неке лоше енергије", сматра Немања. 

Каже да очекује добре резултате убудуће. 

"Није лепо када видите да толико критикују клуб. Сад је важно да Јунајтед настави са победама. Да би се нешто дугорочно постигло, потребно је полако стварати. Ако убрзате, слупате се. После свега што је Оле урадио за атмосферу у клубу, морају да верују да су на правом путу. Лично, ја бих веровао да јесу", закључио је Видић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар