БЛ: Штутгарту бод на "Везеру"!

"Швабе" су у петак увече прекинуле серију од два везана пораза, ремизиравши против Вердера у Бремену (1:1) на премијерном мечу 23. кола Бундеслиге.  Швабе преживеле пируету и викторије! Штутгарт и тренер Вајнцирл се извукли у Бремену против Вердера.

Фудбал 22.02.2019 | 22:59
БЛ: Штутгарту бод на "Везеру"!
Важан бод у борби за опстанак освојили су фудбалери Штутгарта!

Након што су поражени на шест од посљедњих седам првенствених двобоја, "швабе" су успјеле да остану непоражене у Бремену против Вердера.

ВЕРДЕР - ШТУТГАРТ 1:1 (1:1)

Оба поготка пала су у првом полувремену и то у првом односно посљедњем минуту сусрета на "Везеру".

Само што је почео премијерни меч 23. кола Бундеслиге, гости су повели поготком ШвајцарцаСтивена Зубера, који је одлично реаговао на спуштену лопту Марија Гомеза и између двојице домаћих дефанзиваца је пласирао у мрежу Вердера - 0:1.

Могле су "швабе" да удвоструче вођство у 10. минуту након двије шансе Гомеза, али оба пута сјајно је интервенисао голман Вердера Јиржи Павленка.

Чешки голман је спасио домаћина и послије контранапада у 43. минуту када је поново искусни Гомез сам изишао испред њега, па је у судијској надокнади првог полувремена услиједила казна за ове промашаје гостију.

Холанђанин Дејви Класен је добио лопту од Макса Крузеа на 20-ак метара од гола Штутгарта, а онда "из кољена" одапео пројектил у сами угао - 1:1.

У наставку су више од игре имали домаћи играчи, али нису успјели да теренску иницјативу крунишу новим поготком, првенствено захваљујући промашајима Нурија Шахина, Клаудија Пизара и Теодора Гебре Селасија, па су су укњижили осми реми ове сезоне.

Бриљантно друго полувреме и викторије пред голом Шваба нису били довољни Вердеру да упише три бода на премијери 23. рунде Бундеслиге. И једни и други су наставили серије. Домаћин је везао седми меч без пораза у свим такмичењима, док Штутгарт на славље чека од средине децембра протекле године, а од тада је одиграо чак осам сусрета. Тешко да су протагонисти двобоја задовољни исходом, али ће барем стратег гостију Маркус Вајнцирл добити још најмање једну прилику да окрене ствари у своју корист, пошто је ремијем на Везеру готово извесно преживео сечу - 1:1 (1:1)

Како је сусрет на Везеру кренуо, чинило се да ће се гости са гостовања вратити са целим пленом. Већ после 60 секунди Штутгарт је повео, пошто је новајлија у редовима Шваба Стивен Цубер опасно изиграо одбрану домаћих. Швајцарац је у маниру врсног нападача прошао кроз срце одбране Вердера и заледио домаћу публику.

Није се ту Штутгарт зауставио, пошто је искусни Марио Гомез у 10. и 11. минуту промашио две изгледне ситуације. Оба пута је голман Павленка оправдао епитет чувара мреже. Исти играч није био прецизан у смирај првог дела, када је могао да бира у коју страну да шутира, али је он неспретно пуцао по средини, тачно у голмана домаћих. И, како то обично бива, следи казна. Дави Класен је показао класу, када је пред одлазак на велики одмор на савршен начин крунисао лепу акцију тима из Бремена. Окренуо се Холанђанин пируетом, а онда одапео стрелу са око 22 метра. Цилер није имао шансу.

У наставку је на терену постојао само један тим. Штутгарт није имао решења на високи пресинг и константне налете момака у зеленим дресовима, које је од 61. минут предводио искусни лав, Клаудио Пизаро. Готово да није прелазио центар, за разлику од Вердера који је кренуо по победу. Ипак, није успео. Имао је три изгледне прилике, али редом Нури Шахин у 71. минуту, као и Пизаро у 75. и Гебре Селасије у 80. нису били довољно прибрани.

БУНДЕСЛИГА, 23. КОЛО

Вердер - Штутгарт 1:1 (1:1)
/Зубер 1 - Класен 45/

Субота, 15.30

Борусија Менхенгладбах - Волфсбург
Бајерн - Херта
Фрајбург - Аугзбург
Мајнц - Шалке
Фортуна Дизелдорф - Нирнберг (18.30)

Недјеља

Ханновер - Ајнтрахт Франкфурт (15.30)
Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен (18.00)

Понедјељак

РБ Лајпциг - Хофенхајм (20.30)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 51, Бајерн Михнен 48, Борусија Менхенгладбах 43, РБ Лајпциг 41, Бајер Леверкузен 36, Волфсбург 35, Ајнтрахт 34, Хофенхајм 33, Херта 32,Вердер (+1) 32, Мајнц 27, Фортуна 25, Фрајбург 24, Шалке 23, Аугзбург 18, Штутгарт (+1) 16, Хановер 14, Нирнберг 13.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар